Рис басматі з каррі

8 5 15 хв. 30 хв.

Дуже смачний рис. Приготувати його зовсім не складно, але треба обов'язково дотримувати деякі правила в приготуванні! Ви побачите, який він гарний. І відчуєте його неповторний аромат!

Продукти
  • Рис басматі - 1 чашка
  • Вода - 1,5 чашки
  • Цибуля - 1 шт
  • Морква - 2 шт.
  • Масло вершкове або рослинне - 50 г
  • Сіль
  • Каррі - 3 ч.л.
Приготування

Як робити: Рис басматі з каррі? Дуже просто читайте далі...

Рис басматі - це індійський дліннозерновой ароматний рис. Кількість спецій може бути змінена за вашим смаком. Також на ваш розсуд - які овочі додавати. Я пропоную простий і швидкий базовий рецепт рису з каррі.

Рис відміряємо чашками! Чому? Та тому, що на 1 чашку рису нам знадобиться 1,5 чашки води. Розраховуйте, що рис збільшиться вдвічі. Так що у мене одна середня чашка рису (300 г, зважила для інтересу) послужила гарніром для 5 чоловік.

Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати рис з каррі:

Рис кладемо в миску, заливаємо холодною водою і починаємо промивати. Міняємо кілька разів воду, поки рис не перестане виділяти крохмаль. Споліскуємо рис ще раз, заливаємо чистою водою і залишаємо мокнути 30-60 хв. Це потрібно для того, щоб рис набух, ввібрав в себе воду. Тоді при варінні він не перетвориться на кашу.

Шаг №2

Рис опрокидываем в друшляк, щоб зайва вода скла.

Шаг №3

У непригораемой каструлі на вершковому маслі обсмажуємо цибулю і моркву, порізані дрібними кубиками. За бажанням можна використовувати рослинне масло.

Шаг №4

Додаємо карі. Для мене 1 ч.л. на 100 г рису здається оптимальною кількістю (їли навіть діти). Але це, звичайно, вже вам вирішувати, скільки каррі додати. Перемішуємо.

Шаг №5

Всипаємо вологий рис і перемішуємо кілька хвилин. Рис повинен весь просочитися засмажкою.

Шаг №6

Тим часом ми вже вскипятили потрібну кількість води, додали сіль, не забуваємо спробувати. Вливаємо гарячу солону воду в рис.

Шаг №7

Закриваємо кришкою і варимо рис з каррі на несильному вогні 10 хв. За цей час рис вбере воду. Кришку не піднімаємо!!! Вимикаємо вогонь і залишаємо рис доходити під кришкою 20-30 хв.

Шаг №8

Коли час минув, можна перемішати рис. Ви побачите, який він гарний. І відчуєте його неповторний аромат!

Шаг №9

Приємного апетиту!

Вгору