Рфис (rfis) - східна солодкість

3 2 15 хв. 15 хв.

Рецепт східній солодощі від моїх арабських друзів. Вже не знаю, чи є більш «російське» назва цих ласощів. Ця східна солодкість родом з Тунісу, звідти вона розійшлася по інших країнах Магрибу... Нічого схожого досі я не пробувала. А вже коли з'ясувалося, що це ще і готується дуже швидко... Приємного апетиту!=))

Продукти
  • Борошно пшеничне (краще, якщо не вищий сорт) - 1 склянка (160 г)
  • Фініки середнього розміру (вийняти кісточки або купити фініки без кісточок) - приблизно 20 шт. (150-170 г)
  • Масло вершкове - близько 50 грам
Приготування

Як робити: Рфис (rfis) - східна солодкість? Дуже просто читайте далі...

1. Борошно обсмажити, помішуючи, на сковороді без масла, на невеликому вогні, до злегка рум'яного кольору (стежити за кольором борошна, щоб не підгоріла).

2. Фініки без кісточок розігріти в мікрохвильовці до гарячого стану. Якщо немає можливості гріти в мікрохвильовці, киньте фініки на сковорідку з борошном, коли мука буде майже готова.

3. Борошно і фініки ретельно зім'яти руками до однорідної консистенції (вийдуть крихти). Мені було лінь, я подрібнила блендером.

4. Поки маса дуже тепла, поступово шматочками додавати вершкове масло і розминати масу до стану «тесту».

5. Отриманим «тесту» надати форму коржі, висотою близько 3 див. Загорнути у фольгу або харчову плівку і прибрати в холодильник. Можна зберігати рфис в холодильнику близько 2 тижнів.

Вгору