Ревані (солодкий пиріг з сиропом, з манної крупи, борошна та яєць)

11 18 60 хв. 180 хв.

Смачний пиріг з манної крупи.

Продукти
  • Крупа манна дрібна - 250 г
  • Борошно - 50 г
  • Цукор - 250 г
  • Масло - 60 г
  • Яйця - 9 шт.
  • Мигдаль - 100 г
  • Лимон (цедра) - 1 шт
  • Сіль - 1 щіпка
  • Сироп:
  • Цукор - 4 склянки
  • Вода - 2,5-3,5 склянки
  • Лимон (сік) - 0,5-1 шт.
  • Для дека:
  • Масло вершкове - 1 ст. ложка
  • Борошно - 2-3 ст. ложки
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготуйте продукти.

Розтопіть масло.

Шаг №2

Закип'ятіть воду. Залийте мигдаль склянкою окропу, щоб зняти шкірку. Залиште на 3-5 хвилин, потім воду злийте.

Шаг №3

Зніміть шкірку з мигдалю, горіхи дрібно наріжте.

Шаг №4

Розбивши яйця, відокремте білки від жовтків.

Шаг №5

В окремій мисці збийте жовтки з цукром.

Шаг №6

Натріть цедру одного лимона.

Шаг №7

Додайте до жовтків. Потім продовжуйте збивати 7-8 хвилин, до стану густої сметани.

Шаг №8

Манну крупу змішайте з борошном.

Шаг №9

Покладіть у збиті жовтки, добре перемішайте.

Шаг №10

Велике деко з високими краями змастіть маслом і посипте борошном. Я брала квадратний лист зі стороною 35 см

Шаг №11

Білки збийте з дрібкою солі до стану піни.

Шаг №12

Потім додайте в тісто білки і дрібно нарізаний мигдаль, влийте розтоплене вершкове масло, але не гаряче. Знову змішайте, до зникнення масла,

Шаг №13

Влийте масу на деко. Поставте в розігріту до середньої температури (180 градусів) духовку на 30 хвилин, поки верх не стане золотистого кольору. Духовку не відкривати, інакше пиріг осяде.

Шаг №14

З лимона вичавити сік.

Шаг №15

Змішайте цукор, воду і лимонний сік.

Шаг №16

Закип'ятити сироп і залиште на маленькому вогні на 10 хвилин.

Шаг №17

Коли пиріг буде готовий, дістаньте його з духовки, розрізати на ромби, полийте гарячим сиропом і залиште остигати.

Шаг №18

Потім переверніть на блюдо і подавайте на стіл. На наступний день цей пиріг ще смачніше.

Вгору