Рецепт шашлику з овочів або замашка на вегетаріанську кухню

5 60 хв. 60 хв.

У будь-який інший раз вегетаріанці і м'ясоїди би розділилися на 2 табори, але любов до шашлику об'єднує людей. Хто сказав, що шашлик повинен бути обов'язково з м'яса? до Речі, овочі на вугіллі цілком собі гідна їжа. Особливо для любителів посидіти на дієті.

Продукти
  • 1. Цукіні – 1шт
  • 2. Печериці – 500 г (середнього розміру)
  • 3. Кукурудза – 2шт (качани)
  • 4. Помідори черрі – 300 г
  • 5. Часник – 2 зуб.
  • 6. Оливкова олія – 100 мл
  • 7. Зелень
  • 8. Сіль і перець
Покрокове приготування

Шаг №1

Починаємо приготування з ретельного миття всіх інгредієнтів.

Шаг №2

Маринувати, якщо так можна висловитися, будемо тільки гриби. Для цього подрібнюємо часник (за допомогою чеснокодавкі вийде ідеально), дрібно нарізаємо зелень, заливаємо оливкове масло і додаємо сіль і перець за смаком.

Шаг №3

В отриманий маринад потім гриби.

Шаг №4

Цукіні і кукурудзу нарізаємо шматочками середньої величини (товщиною приблизно 1,5 см). Трохи підсолюємо.

Шаг №5

А тепер найцікавіше: овочі поперемінно нанизуємо на шампур. І якщо для м'ясного шашлику я використовую квадратні дерев'яні шампури, то для овочевого краще вибрати круглі шампури, тому що на них гриби і овочі нанизуються набагато легше і не обертаються. Вийшло подобу овочевого світлофора з грибами – виглядає дуже по-літньому.

Шаг №6

Час смажити! Овочі готуються дуже і дуже швидко, тому слідкуйте в обидва, щоб не прогавити. На хороших вугіллі готовність настає через 10-12 хвилин. І можна подавати до столу.

Шаг №7

Такий шашлик може бути як самостійною стравою, в цьому випадку сервіруємо маринованою цибулькою і тонко порізаним перцем, або ж може стати прекрасним гарніром.
У будь-якому випадку буде дуже смачно. Приємного апетиту.

Вгору