Рататуй в мультиварці-скороварці

11

Рататуй – прекрасне овочеве блюдо. Існує безліч рецептів рататуя. Мені подобається рататуй з баклажанами. Баклажани вибираємо нестарі.

Продукти
  • Баклажани (молоді) — 2 шт.
  • Кабачки (молоді) — 2 шт
  • Помідори — 2 шт.
  • Перець болгарський — 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт
  • Часник — 2-3 зубчики
  • Сир — 150 г
  • Олія оливкова (extra virgin) — для смаження
  • Сіль — за смаком
  • Для соусу:
  • Сметана — 3 ч. л.
  • Гірчиця готова — 1 ч. л.
Покрокове приготування

Шаг №1

Баклажани ріжу кружальцями.

Шаг №2

Кружечки баклажанів розміщую в солону воду на 30 хвилин.

Шаг №3

Тим часом готую інші овочі.
Солодкий перець обсмажую на сковорідці, додаю трохи води, потім накриваю кришкою, злегка його тушу. З приготованого таким чином перцю легко знімається шкірка. З остиглого перцю знімаю шкірку, нарізаю перець дрібними скибочками.

Шаг №4

Цибулю нарізаю, обсмажую в мультиварці.

Шаг №5

З помідорів, обшпаривши їх окропом, знімаю шкірку.

Шаг №6

Нарізаю помідори кубиками, відправляю в мультиварку.
Висипавши нарізаний перець, перемішую перець, цибулю і помідори.

Шаг №7

Кружечки баклажанів дістаю з сольового розчину, споліскую, віджимають і викладаю в чашу мультиварки-скороварки поверх томатного соусу.

Шаг №8

Молоді кабачки ріжу кружальцями.

Шаг №9

На шар баклажанів викладаю шар кабачків.
Трохи солю, викладаю на кабачки скибочки часнику, додаю соус.
Соус готую так: змішую 3 ч. л. (середньої жирності) сметани з 1 ч. л. гірчиці.

Шаг №10

Потім на кабачки викладаю шматочки сиру. Далі повторюю в тій же послідовності: шар баклажанів, шар кабачків, часник, соус, сир.

Шаг №11

Завершальним шаром рататуя викладаю кружечки помідорів, які трохи солю.

Шаг №12

На помідори викладаю натертий сир.

Шаг №13

Закриваю кришку мультиварки-скороварки, виставляю час 20 хвилин в режимі «Гасіння».

Шаг №14

Дістаємо з мультиварки смачне, соковите і ароматне блюдо з овочів.
Приємного апетиту!

Вгору