Рататуй швидкий

9 4 30 хв.

Готувати рататуй почали у Франції в 18 столітті, але популярність це овочеве рагу почало набувати лише кілька десятиліть тому. Основу будь-якого рататуя складають овочі - болгарський перець, кабачок і помідор.

Продукти
  • Помідори консервовані (різані) - 400 г
  • Баклажан дрібний (нарізаний шматочками) - 1 шт.
  • Перець болгарський червоний (нарізаний шматочками) - 1 шт.
  • Цукіні (нарізаний шматочками) - 2 шт.
  • Олія оливкова екстра класу - 0,25 склянки
  • ріпчаста Цибуля (дрібно різаний) - 1 шт
  • Часник (дрібно різаний) - 2 зубки
  • Вино червоне сухе - 3 ст. л
  • лист Лавровий - 2 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Петрушка свіжа (рубана) для сервірування
Приготування

Як робити: Рататуй швидкий? Дуже просто читайте далі...

Овочі для рататуя можна нарізати будь-якими формами і розмірами, головне, щоб всі вони були однаково нарізані. Однак коштувати врахувати, що крупнонарезанные овочі швидко нарізати, але готувати довше, а значить, овочі втратять смак. Дрібна нарізка - справа копітка, зате приготування займе менше часу і смак буде більш насиченим.

Рожеве вино відмінно доповнює рататуй.

Покрокове приготування
1 Рататуй швидкий, шаг 1

1. У великій сковороді з високими бортиками на сильному вогні розігріти оливкову олію. Викласти в сковороду цибулю і баклажани, перемішати.

:)
2 Рататуй швидкий, шаг 2

2. Викласти в сковороду болгарський перець і цукіні, готувати, помішуючи, близько 5 хвилин.

3 Рататуй швидкий, шаг 3

3. Ввести в сковороду часник, вино, помідори і лавровий лист. Довести масу до кипіння, зменшити вогонь, накрити сковороду кришкою і готувати рататуй 10-15 хвилин, періодично помішуючи. Видалити лавровий лист, рататуй посолити і поперчити за смаком.

4. Подавати рататуй в порційних тарілках, посипавши рубаною петрушкою.

Вгору