Рахат-лукум

9 10 20 хв. 20 хв.

Рахат-лукум, рецепт якого викладено нижче, одна з найбільш популярних східних солодощів. Рахат-лукум готують на Сході вже більше 500 років, але і у нас він давно і міцно любимо. Спробуйте приготувати рахат-лукум самостійно.

Продукти
  • Цукор - 500 г
  • Крохмаль - 100 г
  • Вода - 200 г, Лимонна кислота - 3 г
  • Горіх (ядра) - 100 г
  • Ванілін - на кінчику ножа
  • або ванільний цукор - 1 пакетик (10 г)
  • Для прикраси:
  • Насіння кунжуту - 70-100 г
  • Цукрова пудра - 50 г
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для домашнього рахат-лукуму перед вами.

Шаг №2

Як зробити рахат-лукум в домашніх умовах:

Шаг №3

Цукор розчинити в 100 г води, отриманий сироп нагріти до кипіння.

Шаг №4

Крохмаль розчинити в 100 г води.

Шаг №5

Підготовлений крохмаль влити в гарячий сироп тонкою цівкою, інтенсивно перемішуючи.

Шаг №6

Потім додати лимонну кислоту, ванілін, подрібнені ядра горіхів.

Шаг №7

Добре перемішати і розлити в квадратні формочки для охолодження.

Шаг №8

Охолоджений рахат-лукум розрізати на шматочки (за бажанням прикрасити насінням кунжуту або цукровою пудрою).

Шаг №9

Для зберігання рекомендуємо укласти рахат-лукум в картонні коробки.
Домашній рахат-лукум готовий. Приємного апетиту!

Вгору