Рагу з картоплею і рисом (в казані)

10

дивне Блюдо або не зовсім звичайне... Овочеве рагу з картоплею і рисом. Як би це не звучало, але поєднання картоплі і рису — дуже і дуже:) Вирішувати, звичайно, вам, а я поки розповім, як зробити цю страву.

Продукти
  • Перець солодкий болгарський
  • Кабачок
  • Картопля
  • Цибуля ріпчаста
  • Рис
  • Вода або бульйон
  • Олія соняшникова
  • Сіль
  • Перець
Приготування

Як робити: Рагу з картоплею і рисом (в казані)? Дуже просто читайте далі...

В домашніх умовах я теж пробував приготувати це рагу — клав все відразу на деко і відправляв в духовку на годину десять, з температурою 150 градусів. Тепер хочу перевірити це блюдо в рукаві і в духовці.:)

Покрокове приготування

Шаг №1

Кількість продуктів не пишу, все на ваш розсуд і смак. Я брав все з городу — стільки, скільки вмістилося в кошик. :)
Коли задумав приготувати це блюдо, насамперед замочуємо рис. Я його замочив години на два, поки ходив в ліс за грибами :)))
Настав час готувати. На все про все пішло годину двадцять.

Шаг №2

Розводимо вогонь, ставимо казан і нехай він гріється...

Шаг №3

За цей час підготуємо продукти.
Лук наріжемо півкільцями, картоплю — великими шматками, перець — крупно.

Шаг №4

Кабачок крупно наріжемо.

Шаг №5

Казан з олією нагрівся. Першим туди відправляємо цибулю і обсмажуємо до м'якості на великому вогні.

Шаг №6

Слідом відправляємо картоплю і доводимо її до напівготовності.

Шаг №7

Закидаємо кабачок, перець...

Шаг №8

...і відразу — замочений рис. В цей раз у мене був рис «Кубань» круглий, але краще використовувати більш пристойні сорту. :)

Шаг №9

Вливаємо склянку води або бульйону і накриваємо кришкою. Так, не забуваємо вогонь зробити середнім. Часу у нас 25-30 хвилин, тому можна зайнятися іншими справами або віддатися балдежу поряд з казаном, попередньо зірвавши стигле яблуко. :)

Шаг №10

Періодично знімаємо кришку і перемішуємо. Солимо. Перчимо. Можна додати улюблену спецію. Аромат змушує домашніх підганяти вас з готуванням. Будьте готові до того, що домашні будуть вдаватися з ложками, всіляко намагаючись спробувати блюдо. :)

Шаг №11

Все готово. Викладаємо на велике блюдо. Можна прикрасити зеленню... а можна і не прикрашати.

Шаг №12

Рагу чудово підійде до домашніх ковбасок, випеченим на грилі.
Приємного апетиту! Готуйте, експериментуйте і до біса канони!:)))

Вгору