Рагу з індичкою і яблуками

8

Це рагу з індичкою, яблуками і картоплею універсальне, так як воно підходить і для годуючих мам — в рецепті використовується зелений сорт яблук, нежирне і не алергенне м'ясо, і для столу однорічної дитини, якому потрібно їсти м'ясо, фрукти і овочі.

Продукти
  • Индюшиный стейк (або м'ясо качки) — 1 шт. (0,5-1 кг)
  • Яблука (твердих кислих сортів) — 3-4 шт.
  • Картопля — 0,5 кг
  • Борошно — 2 ст. л.
  • Сіль — 0,5 ч. л.
  • Паприка — 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений — 0,5 ч. л.
  • Вода — 100 мл (за необхідності)
Приготування

Як робити: Рагу з індичкою і яблуками? Дуже просто читайте далі...

Страва, про яку я хочу розповісти сьогодні, я частенько готую 2-го січня, коли всі, в основному, з'їдено, і хочеться чого-небудь гаряченького. А тут ще залишки качки зі святкового столу, які знаходять друге життя...

У звичайні дні я не купую качку, мені достатньо всього лише індичого стейка. Дуже важливо, щоб стейк був якийсь птиці. Як-то робила з телятиною — і смак, і аромат страви були втрачені.

Чому я вибрала саме стейк? Бо філе — досить сухе м'ясо, а м'ясо на кості все-таки має трохи жиру.

*

Якщо рагу будуть їсти діти, від паприки і чорного меленого перцю варто утриматися.

Покрокове приготування

Шаг №1

Шаг №2

Перше, чим ми займемося — индюшиным м'ясом. Після промивання і обсушування, ми його густо натираємо сіллю і спеціями, з усіх боків. До речі, шкірку не зриваємо, нам знадобиться индюшиный сік.
Поміщаємо стейк в рукав і ставимо в духовку на 40-50 хвилин, включивши температуру 200 градусів. Переконайтеся, що рукав без тріщин і дірочок, бо знадобиться жир, який пустить м'ясо.

Шаг №3

Далі ми миємо картоплю відварюємо його в мундирі, не забувши посолити. (В мультиварці-скороварці це займе всього 20 хвилин, в каструлі на плиті — трохи довше.)

Шаг №4

Коли приготуються і трохи охолонуть картоплю і м'ясо індички, ріжемо їх кубиками, попередньо очистивши картоплю від шкірки. Нарізаємо яблука кубиками.

Шаг №5

Розігріваємо глибоку сковороду або каструлю з товстими стінками. Виливаємо туди весь жир, що накопичився в рукаві. Добре змішуємо його з борошном. Висипаємо картоплю і яблука.

Шаг №6

Додаємо м'ясо. Якщо ви бачите, що страві не вистачає рідини, додайте води, так, щоб рагу не перетворилося в суп, але і не було сухим. Тушкуємо до м'якості яблук.

Шаг №7

Від смаку цієї страви не встоїть жоден з тих, хто любить поласувати качкою з яблуками, де чудово поєднуються кислота яблук і пряне, ніжне м'ясо птиці.
Приємного апетиту!

Вгору