Рагу з кролика з грибами і білим вином

9 4

Ніжне мяско з оригінальним соусом=)) Знайшла цей варіант приготування і дуже рада, що моя скарбничка поповнилася цим незрівнянним рецептом страви з кролика з білими грибами!!! Готуйте, не пошкодуєте! Приємного апетиту!

Продукти
  • - кролик (1,2-1,5 кг)
  • - 100 г сухих білих грибів
  • - 200 гр печериць
  • - 400 гр різаних помідорів у власному соку
  • - 6 часточок часнику
  • - 1-2 великі цибулини
  • - 100-150 - мл сухого білого вина
  • - гілочка розмарину
  • - 2-3 гілочки чебрецю
  • - 200 гр оливок
  • - перцева суміш з коріандром, сушений перець (за смаком)сіль
Приготування

Як робити: Рагу з кролика з грибами і білим вином? Дуже просто читайте далі...

Приготування рагу з кролика з грибами:

- сушені гриби замочити на годину (до м'якості); воду злити хвилин через 10-15 і залити знову, друга вода стане в нагоді для соусу;

- в цей час рубаємо кролика на невеликі порційні шматки (я зробила на 5 частин, це було крупновато і створив незручність при приготуванні). Обсмажити кролика в сотейнику до утворення рум'яної скоринки, підсолити і поперчити. Кролика обсмажуємо і окремо складаємо в миску;

- в цьому ж сотейнику з додаванням олії близько 5 хвилин обсмажуємо дрібно нарізаний лук + рубаний часник. Потім додати різані сушені гриби, посмажити пару хвилин + різані помідори + близько 1 склянки води з сушених грибів + вино, зменшити вогонь і тушкувати близько 5 хвилин. Додати сушений хрін і перець за смаком. Потім викласти кролика, перемішати, накрити кришкою і тушкувати кролика в білому вині з грибами на невеликому вогні, періодично помішуючи, від 30 до 60 хвилин (залежно від м'яса, кролик повинен стати майже готовим - т.е.мягковатым);

- печериці порізати на частини, викласти в сотейник + оливки (деякі розрізати навпіл) + гілочка розмарину (її можна розрізати на 3 частини) + різаний чебрець, досолити за необхідності і готувати рагу з кролика з грибами ще близько півгодини до готовності (до м'якості).

Вгору