Рагу з сочевиці і соєвих бобів

12 4

Сочевиця і соєві боби готуються з помідорами і ароматнейшими спеціями.

Продукти
  • Сочевиця - 1 склянка
  • соєві Боби зелені - 0,75 склянки
  • Олія оливкова - 2 ст. л.
  • Цибуля червона (дрібно різаний) - 1,5 склянки
  • Часник (подрібнений) - 3 зубки
  • Помідори, консервовані без шкірки (рубані) - 400 г
  • Лимонний сік - 6 ст. л.
  • Петрушка свіжа (рубана) - 1 ст. л.
  • Мята свіжа (рубана) - 1 ст. л.
  • Сіль - 0,5 ч. л.
  • Кумін мелений (зіра) - 0,5 ч. л.
  • Перець червоний мелений - 1/8 ч. л.
  • Кориця мелена - 1/8 ч. л.
  • Часник мелений - 1/8 ч. л.
  • Лимонні дольки для сервірування (за бажанням)
Приготування

Як робити: Рагу з сочевиці і соєвих бобів? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати рагу з сочевицею:

1. У велику каструлю насипати сочевицю, залити водою, поставити на середній вогонь, довести до кипіння. Накрити каструлю, зменшити вогонь і варити до м'якого стану, близько 20 хвилин. Осушити варену сочевицю, відкласти в сторону.

2. Боби відварити у воді до м'якого стану, протягом приблизно 2 хвилин. Осушити.

3. В чавунній каструлі на середньо-сильному вогні розігріти оливкову олію, викласти цибулю і часник, готувати, помішуючи, близько 6 хвилин. Висипати в каструлю варену сочевицю, боби, петрушку, м'яту, всі спеції і налити лимонний сік, готувати рагу з сочевицею пару хвилин, періодично помішуючи.

Подавати рагу з сочевицею з часточками лимона (за бажанням).

Вгору