Рагу з баклажанів з болгарським перцем

10 6 50 хв.

Рагу з баклажанів з перцем - смачне пісне страву з свіжих овочів. А ще і шикарний гарнір до м'яса.

Продукти
  • Баклажани - 2-3 шт.
  • Перець болгарський - 2 шт.
  • Кабачки молоді - 2 шт.
  • Помідори - 2-3 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Морква - 1-2 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
  • Цукор - 1-2 ч. ложки
  • Рослинна олія - 30-40 г
Покрокове приготування
1 Рагу з баклажанів з болгарським перцем, шаг 1

Баклажани помити, почистити, відрізати хвостики, порізати кубиками розміром приблизно 1х1 див. Посолити крупною сіллю. Перемішати. Залишити на 20 хвилин.

:)
2 Рагу з баклажанів з болгарським перцем, шаг 2

Перець помити, почистити, нарізати соломкою.

3 Рагу з баклажанів з болгарським перцем, шаг 3

Почистити, помити цибулю, нарізати кубиками.

4 Рагу з баклажанів з болгарським перцем, шаг 4

Молоді кабачки помити, почистити, відрізати хвостики, порізати кубиками розміром приблизно 1х1 див.

5 Рагу з баклажанів з болгарським перцем, шаг 5

Моркву почистити, помити, нарізати тонкою соломкою або натерти на крупній тертці.

6 Рагу з баклажанів з болгарським перцем, шаг 6

Розігріти сковороду, налити рослинне масло. Викласти в гаряче масло цибулю і моркву. Тушкувати, помішуючи, на середньому вогні 3-5 хвилин.

7 Рагу з баклажанів з болгарським перцем, шаг 7

Баклажани промити холодною водою. Віджати від зайвої вологи.

8 Рагу з баклажанів з болгарським перцем, шаг 8

У сковороду викласти підготовлені баклажани, перець, кабачки. Тушкувати, помішуючи, 5-7 хвилин.

9 Рагу з баклажанів з болгарським перцем, шаг 9

Помити помідори, натерти на крупній тертці.

10 Рагу з баклажанів з болгарським перцем, шаг 10

Додати помідори, сіль, перець, цукор, улюблені спеції. Перемішати, накрити кришкою. Тушкувати на маленькому вогні до готовності, близько 10-15 хвилин.

11 Рагу з баклажанів з болгарським перцем, шаг 11

Рагу з баклажанів з болгарським перцем готово. Можна подавати і гарячим, і холодним.
Приємного апетиту!

Вгору