Пюре «Повітряне»

6 4 40 хв.

Я вам обіцяю - таке пюре ви ще не їли на гарнір. Ніжне і повітряне.

Продукти
  • Картопля - 1 кг
  • Молоко - 150 г
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста (невеликий) - 1 шт.
  • Масло вершкове - 30 г
  • Сіль - за смаком
Покрокове приготування

Шаг №1

Як зробити «Повітряне» пюре:

Картоплю очистити, помити і нарізати шматочками.

Шаг №2

Цибуля ріпчаста очистити, помити і розрізати на 4 частини.

Шаг №3

Закип'ятити чайник. У каструлю викласти картоплю і цибулю, посолити. Залити окропом. Варити 25-30 хвилин.

Шаг №4

Закип'ятити молоко. В окремий посуд розбити яйце, гарненько збити, додати молоко. Довести до кипіння.

Шаг №5

Коли картопля звариться, воду обережно злити. Розім'яти пюре товкачиком (пюре блендером не збивати(!) - перетвориться у клейстер). Змішати неостывшее молоко з картоплею, додати вершкове масло, перемішати.

Шаг №6

Пюре «Повітряне» готове. Подавати з м'ясом або рибою.
Приємного апетиту!

Вгору