Пишні пиріжки з горохом

10

У всіх є бабуся, яка смажить смачні і ситні пиріжки. Але мало хто знає її секретний рецепт. Наші прості і економні пиріжки не будуть поступатися чудовому рецептом ваших бабусь. Пиріжки виходять пишними і рум'яними. А начинка з гороху за смаком, ситності і користь може конкурувати з найвідомішими начинками для пиріжків.

Продукти
  • Для тіста:
  • 1 столова ложка сухих дріжджів, 1 чайна ложка цукрового піску
  • 0,5 літра води
  • 1 чайна ложка солі (без гірки)
  • 5 десертних ложок рослинного масла
  • 18 столових ложок борошна
  • Для начинки:
  • 1,5 склянки гороху
  • 1 цибулина
  • сіль за смаком
  • Для смаження:
  • олія рослинна
Покрокове приготування

Шаг №1

Шаг №2

На першому етапі приготування зваріть горох, зробіть це заздалегідь. Варити, поки він добре не розвариться до консистенції пюре.
Почистіть, промийте і поріжте цибулю на дрібні квадратики. Обсмажте в маслі і киньте до вже готового гороху, перемішайте.

Шаг №3

Візьміть велику, глибоку миску, всипте туди сухі дріжджі.

Шаг №4

Додайте цукор.

Шаг №5

Влийте воду. Вода обов'язково повинна бути тепла, при необхідності підігрійте її (до 35-40 градусів).

Шаг №6

Добре перемішайте, поки не розчиниться весь цукор.
Обережно влийте рослинне масло, добре перемішуючи після кожного влите ложки.

Шаг №7

Додаємо сіль.

Шаг №8

Підсипаємо борошно — продовжуємо заміс віночком.

Шаг №9

Доведіть масу до густою і щільною консистенції.
Перемістіть тісто в глибоку каструлю, накрийте рушником і залиште на годину, нехай тісто підійде.
Якщо ваше тісто добре піднялося, можете ліпити пиріжки.

Шаг №10

Відірвавши від тесту невеликі шматочки, зробіть з них плоскі кружечки, в цьому процесі скористайтесь качалкою.

Шаг №11

По центру плоских коржів викладаємо гірки гороху і закріплюємо краї тіста.

Шаг №12

Кожен отриманий пиріжок, обвалявши в борошні, притискаємо.
Дайте трохи піднятися вже наліпленим пиріжків.

Шаг №13

На розпечену сковороду налийте олію і обсмажте отримані заготовки з обох сторін.

Шаг №14

Дайте пиріжкам трохи часу охолонути і приступайте до дегустації.

Шаг №15

Приємного апетиту!

Вгору