Пишна піца

14 2 120 хв.

Влаштуємо свято живота? Запропоную на обід піцу, та не просту, а пишну.

Продукти
  • Для тіста:
  • Борошно - 250 г
  • Рослинна олія - 2 ст. ложки
  • Дріжджі сухі активні - 1 ч. ложка
  • Цукор - 1 ст. ложка
  • Сіль - 0,5 ч. ложки
  • Вода тепла (або молоко) - 165 г
  • Для начинки:
  • Майонез - 1 ст. ложка
  • Кетчуп - 1 ст. ложка
  • Помідор - 1 шт.
  • Ковбаса - 70 г
  • Шинка - 70 г
  • Маслини - за смаком
  • Сир твердий - 100-150 г
Покрокове приготування

Шаг №1

У миску налити теплу воду (молоко), розчинити дріжджі.

Шаг №2

Просіяти борошно. Зробити опару, для цього додати 0,5 склянки муки у миску, перемішати. Накрити миску рушником і залишити на 30 хвилин в теплому місці.

Шаг №3

Потім опару перемішати. Додати сіль, цукор, рослинне масло і решту борошна. Перемішувати ложкою.

Шаг №4

А потім замісити руками м'яке тісто. Накрити миску рушником і залишити на 40-60 хвилин, щоб тісто підійшло.

Шаг №5

Тісто збільшилося в 2 рази, обім'яти.
Включити духовку.

Шаг №6

Підсипаючи борошно, розкачати корж завтовшки 0,5 див.

Шаг №7

Змастити деко олією. Викласти основу піци.

Шаг №8

На корж викласти майонез і кетчуп, змішати і змастити корж (можна змастити і рослинним маслом).

Шаг №9

Підготувати начинку. Помити помідор. Нарізати ковбасу, бекон, помідори і маслини.

Шаг №10

На тісто викласти начинку.

Шаг №11

На крупній тертці натерти сир.

Шаг №12

Посипати піцу тертим сиром. Залишити піцу на 10 хвилин (нехай трохи підніметься). Поставити піцу в духовку на середню полицю. Випікати при 180 градусах до готовності (близько 20-25 хвилин.

Шаг №13

Пишна піца готова. Подавати гарячою.

Шаг №14

Приємного апетиту!

Вгору