«П'ятихвилинка» з чорної смородини (1)

3 40 хв. 40 хв.

Для приготування варення-п'ятихвилинки часто використовується чорна смородина. П'ятихвилинка — швидка заготівля смородини з мінімальною термічною обробкою, що зберігає вітамінну цінність ягід. П'ятихвилинка з смородини може варитися з великими або меншою кількістю цукру, але необхідно пам'ятати про стерильності банок для розфасовки варення.

Продукти
  • Смородина чорна — 1 кг
  • Цукор — 1 кг.
  • Вода — 1 склянка
Приготування

Як робити: «П'ятихвилинка» з чорної смородини (1)? Дуже просто читайте далі...

З цієї кількості продуктів виходить 1,5 л смородинової п'ятихвилинки.

Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для п'ятихвилинки з смородини перед вами.

Шаг №2

Як приготувати п'ятихвилинку з смородини:

Ягоди переберіть, очистити від гілочок, вимийте і дайте стекти воді.

Шаг №3

Закип'ятіть чайник. Смородину в друшляку обдайте окропом.

Шаг №4

Банки і кришки стерилізуйте будь-яким способом.

Шаг №5

Цукор закип'ятіть з водою (до повного розчинення цукру).

Шаг №6

Потім опустіть в сироп ягоди.

Шаг №7

Дайте прокипіти 3-5 хвилин, але не більше.

Шаг №8

П'ятихвилинка з смородини розливають в гарячому вигляді в підготовлені стерильні банки.

Шаг №9

Потім банки слід герметично закрити кришками.

Шаг №10

«П'ятихвилинка» з чорної смородини готова.
Приємного чаювання.

Вгору