Пян-Се (пянсе — китайські пиріжки)

8 6 40 хв. 100 хв.

Рецепт пянсе (або пян-се) — це рецепт парових пиріжків з дріжджового тіста з начинкою з м'яса і капусти, за мотивами корейської (китайської) кухні. Далекосхідні пянсе — рецепт страви не тільки смачної, але і більш корисного, ніж смажені пиріжки.

Продукти
  • Дріжджове тісто — 0,5 кг
  • Капуста — 100 г
  • М'ясо (яловичина або нежирна свинина) — 200 г
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт
  • Часник — 1 зубок
  • Сіль — 0,25-0,5 ч. ложки
  • Перець чорний мелений — 1-2 щіпки
  • Спеції (наприклад, білий перець) — 1-2 щіпки
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти за рецептом пянсе.

Шаг №2

Як приготувати пянсе по-китайськи:

Дрібно нарізати м'ясо.

Шаг №3

Приготувати начинку для пянсе. Дрібно нашаткувати свіжу капусту, посолити і злегка віджати.

Шаг №4

Цибулю очистити і дрібно нарізати.

Шаг №5

Цибулю очистити і подрібнити.

Шаг №6

Перемішати м'ясо з цибулею, часником, сіллю, перцем, іншими прянощами і капустою.

Шаг №7

Дріжджове тісто, дати піднятися два рази.

Шаг №8

Сформувати з тіста маленькі колобки (трохи більше волоського горіха), покатати їх по столу, потім прикрити рушником і залишити на 10-15 хвилин.

Шаг №9

Розкачати з колобків невеликі круглі коржі товщиною 3-5 мм

Шаг №10

В середину викласти начинку (приблизно по 1 ст. ложці).

Шаг №11

Ретельно защипить краю, зібравши тісто наверх «мішечком» (як манти).

Шаг №12

Решітки мантоварки або пароварки добре змастити рослинним маслом. Викласти пянсе на решітку (не дуже близько один від одного) і варити на пару близько години.

Шаг №13

Пянсе по-китайськи готові. Приємного апетиту!

Вгору