Пшоняна каша з гарбузом на воді

4

Готуємо смачний і корисний сніданок для всієї родини — пшоняну кашу з гарбузом на воді.

Продукти
  • Гарбуз — 750 г
  • Вода — 3 склянки
  • Пшоно — 1,5 склянки
  • Сіль — 0,25 ч. ложки
  • Масло вершкове (олія) — 20 г (за смаком)
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для каші з гарбуза і пшона на воді перед вами.

Шаг №2

Як приготувати пшоняну кашу з гарбузом на воді:

Пшоно добре промити (можна залити окропом на 5 хвилин).

Шаг №3

Гарбуз очистити, вимити, дрібно нарізати (близько 1*1 см).

Шаг №4

Гарбуз покласти в каструлю.

Шаг №5

Закип'ятити чайник. Гарбуз залити киплячою водою і варити 10 хвилин.

Шаг №6

Потім всипати пшоно.

Шаг №7

Кашу помішуючи, варити ще 15-20 хвилин на невеликому вогні.

Шаг №8

Після чого кашу зняти з вогню, накрити кришкою і поставити упрівати на півгодини (можна накрити рушником).

Шаг №9

Каша пшоняна з гарбузом на воді готова. Окремо подати масло.

Шаг №10

Готову пшоняну кашу з гарбузом на воді можна подавати на стіл. Приємного апетиту!

Вгору