Пшоняна каша з куркою

8

Для корисного і смачного обіду для всієї сім'ї знадобиться простий рецепт «Пшоняна каша з куркою».

Продукти
  • Пшоно — 200 г
  • Куряче філе — 300 г
  • Морква — 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Масло вершкове — 75 г
  • Вода — 500 мл
  • Зелень (кропу, петрушки) — 0,5 пучка (за смаком
  • Перець чорний мелений — 0,25 ч. ложки (за смаком)
  • Сіль — 1 ч. ложка (за смаком)
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для рецепта перед вами.

Шаг №2

Пшоняну крупу перебрати, промити і підсушити.

Шаг №3

Куряче філе нарізати кубиками.

Шаг №4

Очистити і помити цибулю та моркву. Цибулю нарізати півкільцями. Моркву нарізати соломкою або натерти на крупній тертці.

Шаг №5

Зелень вимити, дрібно нарізати.
Закип'ятити чайник.

Шаг №6

Розтопити в котлі вершкове масло.

Шаг №7

Потім покласти підготовлене м'ясо і смажити 10 хвилин на сильному вогні, помішуючи.

Шаг №8

До жарящемуся м'яса додати підготовлені цибулю і моркву, перемішати і смажити ще 5 хвилин.

Шаг №9

У казан з м'ясом і овочами додати зелень, покласти підготовлену пшоняну крупу.

Шаг №10

Все добре перемішати.

Шаг №11

Додати воду в такій кількості, щоб вона на 1,5 см перевищувала рівень продуктів, довести кашу до кипіння, посолити, поперчити, перемішати.

Шаг №12

Кашу варити під кришкою на середньому вогні 25 хвилин, періодично помішуючи.

Шаг №13

Пшоняна каша з куркою готова.

Шаг №14

Приємного апетиту!

Вгору