Пшоняна каша з грибами

6 4 30 хв.

Каша завжди була основною стравою на російському столі. Пшоно - продукт, який марно забутий. Адже це, практично, диво-продукт, що дарує силу, а жінкам ще й красу. А ще пшоняна каша - це відмінне пісне блюдо і шикарний гарнір до м'яса.

Продукти
  • Пшоно - 1 склянка
  • Гриби свіжі (печериці) - 300 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Олія рослинна - 30-40 г
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
  • Вода - 2-2,5 склянки
Покрокове приготування
1 Пшоняна каша з грибами, шаг 1

Продукти для цього рецепта перед вами.

Закип'ятити чайник.

:)
2 Пшоняна каша з грибами, шаг 2

Пшоно добре промити, поки вода не стане прозорою. Викласти крупу в казан, залити окропом (на 2-3 хвилини), щоб позбутися від гірчинки.

3 Пшоняна каша з грибами, шаг 3

Знову залити крупу окропом, посолити, додати рослинне масло. Довести до кипіння.

4 Пшоняна каша з грибами, шаг 4

Зменшити вогонь до мінімального, накрити кришкою, варити до готовності (близько 20-25 хвилин).

5 Пшоняна каша з грибами, шаг 5

Тим часом почистити і помити цибулю. Нарізати кубиками або тонкими півкільцями.

6 Пшоняна каша з грибами, шаг 6

Гриби помити, почистити, порізати тонкими пластинками або кубиками.

7 Пшоняна каша з грибами, шаг 7

Розігріти сковороду, налити рослинне масло. Викласти в гаряче масло цибулю. Обсмажувати, помішуючи, на середньому вогні 2-3 хвилини.

8 Пшоняна каша з грибами, шаг 8

Потім додати гриби. Тушкувати, помішуючи, на середньому вогні до готовності (4-5 хвилин).

9 Пшоняна каша з грибами, шаг 9

Готову пшоняну кашу подавати з грибами.
Приємного апетиту!

Вгору