Пшоняна каша на воді

5 2 20 хв. 40 хв.

Каша в російській кухні завжди посідала особливе місце. Зараз її вже не подають на урочистих обідах, як раніше на бенкетах, але не варто нехтувати цим чудовим корисним стравою, тим більше, що добре приготована каша смачна і прекрасно втамовує голод. Пропонуємо простий рецепт пшоняної каші на воді, який підійде для ситного корисного сніданку для дітей і дорослих.

Продукти
  • Пшоно - 1 склянка
  • Вода - 2-2,5 склянки
  • Масло вершкове - 1 ст. ложка
  • Цукор - 1 ч. ложка
  • Сіль - 1 щіпка
Приготування

Як робити: Пшоняна каша на воді? Дуже просто читайте далі...

Порада: пшоняну Кашу на воді також можна подати з підсмаженою на свинячому салі (або олії) ріпчастою цибулею.

Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для каші з пшона на воді перед вами.

Шаг №2

Як приготувати пшоняну кашу на воді:

Крупу перебрати.

Шаг №3

Пшоно добре промити, поки вода не стане повністю прозорою.

Шаг №4

Закип'ятити чайник. Обшпарити крупу окропом (щоб прибрати гіркуватий присмак пшона). Залишити на одну хвилинку. Воду злити.

Шаг №5

Пшоно залити в каструлі з киплячою водою (2-2,5 склянки), додати масло, сіль і цукор за смаком, перемішати.

Шаг №6

Варити кашу на малому вогні, періодично помішуючи, до загустіння (7-10 хвилин).

Шаг №7

Потім каструлю щільно закрити кришкою і поставити для упрівання в розігріту до 180 градусів духовку (на 30-40 хвилин), або залишити на плиті, підтримуючи дуже слабкий нагрів, і довести пшоняну кашу на воді до готовності (25-30 хвилин).

Шаг №8

Пшоняна каша на воді готова. Можна подати на гарнір і як самостійне блюдо на сніданок.
Приємного апетиту!

Вгору