Пшоняна каша

6 4 20 хв. 30 хв.

Щоб вийшла смачна пшоняна каша, рецепт приготування цієї страви вимагає дотримуватися кількох простих правил. Отже, як приготувати пшоняну кашу смачно і правильно?

Продукти
  • Пшоно - 1 склянка
  • Вода - 2-2,5 склянки
  • або
  • Молоко - 2-3 склянки
  • Масло вершкове - 2-3 ст. ложки
  • Сіль - 0,25-0,5 ч. ложки
  • Цукор (за бажанням) - 1-3 ст. ложки
Покрокове приготування

Шаг №1

Перед тим, як приготувати пшоняну кашу, бажано вибрати крупу більш жовтого кольору.
Отже, ось продукти, які знадобляться для приготування пшоняної каші.

Шаг №2

Пшоняну крупу необхідно ретельно промити водою (5-7 разів) і обшпарити окропом.

Шаг №3

Викласти крупу в киплячу підсолену воду, додати 1 ст. ложку масла і, помішуючи, варити кашу на малому вогні до загустіння. Якщо варити кашу на дуже сильному вогні, вода може википіти до того, як каша буде готова (15-20 хвилин). В цьому випадку потрібно додати 0,5 склянки гарячої кип'яченої води.

Шаг №4

При подачі на стіл додати в кашу пшоняну залишився розтоплене масло і перемішати.

Шаг №5

Як приготувати пшоняну кашу на молоці?

Підготовлену крупу необхідно попередньо варити 1-2 склянках підсоленої води до напівготовності, 5-10 хвилин (якщо крупу варити у великій кількості води, злити залишки води).

Молоко закип'ятити.

Шаг №6

Після цього влити гаряче молоко, додати масло, цукор.

Шаг №7

Варити кашу до загустіння. Потім пшоняну кашу можна поставити в духовку.

Шаг №8

Подавати молочну пшоняну кашу можна з фруктами або шоколадом.

Шаг №9

Для рідкої пшоняної каші на 1 склянку крупи беруть 4-5 склянки води або молока.

Вгору