Пряний пиріг з малиновим джемом

10 15 хв.

Пиріг готується з пісочного тіста з додаванням мигдалю, з малиновим джемом.

Продукти
  • Масло вершкове (розм'якшене) — 180 г
  • Мигдаль мелений — 125 г
  • Яйце (злегка збите) — 1 шт
  • Цукор — 250 г
  • Борошно — 250 г
  • Кориця мелена — 1 ч. л.
  • Лимонна цедра — 1 ч. л.
  • Гвоздика мелена — 1/8 ч. л.
  • Джем малиновий — 200 г
  • Масло вершкове для змащування форми
Приготування

Як робити: Пряний пиріг з малиновим джемом? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати пряний пиріг з малиновим джемом:

1. У великій мисці змішати мигдаль, яйце, цукор, борошно, масло, корицю, лимонну цедру і гвоздику, перемішати міксером на слабкою швидкості. Сформувати з тіста плоску товстий корж, загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник на 30 хвилин.

2. Включити духовку для попереднього розігріву до 180 градусів. Змастити маслом жароміцну форму розміром 28х18 див.

3. Половину тіста викласти в підготовлену форму, розрівняти одним коржем. Малиновий джем розігріти в сотейнику до теплого стану. Змастити корж у формі.

4. Тісто розділити на 2 частини. Одну з цих частин розділити на 6 частин, кожну розкачати в джгут довжиною 28 див. Викласти ці джгути на джем по довжині форми.

5. Тісто розділити на 8 частин і сформувати з них джгути завдовжки 18 см, викласти поперек довгих джгутів.

6. Помістити пиріг в розігріту духовку, випікати пряний пиріг з малиновим джемом близько 35-40 хвилин. Перед подачею дати пирогу охолонути. Остиглий пряний пиріг з малиновим джемом порізати на порційні шматочки і можна подавати.

Вгору