Пряний кекс

14

Кекс готується з додаванням меду і спецій.

Продукти
  • Масло вершкове (мяке) — 250 г
  • Мед — 90 г
  • великі Яйця — 3 шт.
  • Сметана — 180 г
  • Борошно — 300 г
  • Розпушувач — 1 ч. л.
  • Сода — 0,5 ч. л.
  • Сіль — 0,5 ч. л.
  • Цукор — 200 г
  • Ванільний екстракт — 2 ч. л.
  • Цукрова пудра — 50 г
  • *
  • Цукор — 200 г, Кориця мелена — 2 ч. л.
  • Імбир мелений — 1 ч. л.
Приготування

Як робити: Пряний кекс? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати пряний кекс:

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 160 градусів. Змастити маслом велику форму для кексу (з діркою посередині) діаметром 25 див.

2. У мисці змішати борошно, розпушувач, соду і сіль.

3. В окремій мисці збити масло з цукром, медом і ванільним екстрактом до кремоподібного стану. Поступово ввести яйця, добре збиваючи після кожного.

4. Продовжуючи збивати масляну суміш на повільній швидкості, ввести сухі інгредієнти, чергуючи зі сметаною. Викласти половину тіста в підготовлену форму.

5. Змішати цукор, корицю і мелений імбир. Посипати цією сумішшю тісто у форму, зверху викласти тісто. Помістити в розігріту духовку, випікати пряний кекс 70-80 хвилин, до чистої дерев'яної палички при проколі.

6. Готовий пряний кекс дістати з духовки, провести ножем між виробом і бортиками форми, дати кексу повністю охолонути у формі, а потім дістати і перекласти на решітку. Подавати пряний кекс, посипавши цукровою пудрою.

Вгору