Пряний суп гороховий

13 4 45 хв.

Гороховий суп готується з сушеного гороху, перцю чилі та ароматних прянощів.

Продукти
  • Горох сушений колотий — 1,25 склянки
  • Перець чилі зелений (дрібно рубаний) — 1 шт.
  • Паприка мелена — 1 ч. л.
  • Перець чилі (мелений) — 0,5 ч. л.
  • Куркума мелена — 0,5 ч. л.
  • Вода — 4 склянки
  • Масло дхі або рослинне масло — 2 ст. л.
  • Кумін, насіння — 1 ч. л.
  • Листя каррі (рубані) — 3 шт
  • Цукор — 1 ч. л.
  • Сіль — за смаком
  • Гарам масала — 1 ч. л. (для сервірування)
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати гороховий суп з прянощами:

1. У великій каструлі довести до кипіння 4 склянки води. Висипати в окріп горох, накрити кришкою, готувати, періодично помішуючи, приблизно 25 хвилин.

2. Додати в каструлю паприку, мелений чилі і куркуму, накрити кришкою і готувати ще 10 хвилин, до м'якого стану гороху.

Шаг №2

3. Тим часом у сковороді розігріти масло дхі або рослинне масло. Викласти на розігріту сковороду різаний перець чилі, листя каррі і насипати насіння куміна. Готувати спеції, помішуючи, близько 1 хвилини.

Шаг №3

4. Висипати вміст сковороди в каструлю з горохом, додати в суп гороховий цукор і сіль за смаком.

5. Подавати суп гороховий в порційних тарілках, посипавши гарам масала.

Вгору