Простий картопляний салат

11 12 40 хв.

Салат готується з картоплі, селери, яєць і огірків, заправляється майонезом.

Продукти
  • Картопля червоний або жовтий дрібний (різаний на четвертинки) - 900 г
  • Огірки солоні або мариновані (дрібно рубані) - 0,5 склянки
  • Яйця (варені, рубані) - 6 шт.
  • Селера черешкова (нарізаний) - 1 склянка (приблизно 2 стебла)
  • ріпчаста Цибуля (рубаний) - 1/3 склянки
  • Сіль - 0,25 ч. л.+0,5 ч. л.
  • Майонез - 1,5 склянки
  • Гірчиця - 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений - 0,25 ч. л.
  • Яйця (різані скибочками) для сервірування (за бажанням)
  • Паприка для сервірування (за бажанням)
Приготування

Як робити: Простий картопляний салат? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати картопляний салат:

1. Картоплю відварити у воді з додаванням 1/4 чайної ложки солі до готовності, приблизно протягом 15 хвилин. Осушити, дати злегка охолонути.

2. Приготувати заправку для картопляного салату. У великій мисці змішати майонез, гірчицю, 1/2 чайної ложки солі і чорний мелений перець. Додати селеру, цибулю і огірки, перемішати.

3. У миску з заправкою викласти теплу картоплю і рубані яйця, акуратно перемішати. Накрити салат і помістити картопляний салат в холодильник мінімум на 6 годин, а краще-на 24.

Подавати картопляний салат охолодженим з скибочками варених яєць, посипати паприкою (за бажанням).

Вгору