Правильний люля-кебаб

7 8 45 хв. 60 хв.

Люля-кебаб - східне м'ясне блюдо у вигляді довгастих котлеток з баранини. Смажать люля-кебаб на шампурах.

Продукти
  • Баранина - 1 кг
  • Сало курдючне або нирковий) - 200 г
  • Цибуля ріпчаста - 150 г
  • Сіль - 1 ч. ложка
  • Перець чорний мелений - 0,25-0,5 ч. ложки
  • Зіра - 0,5 ч. ложки
  • Коріандр мелений - 1 ч. ложка
Приготування

Як робити: Правильний люля-кебаб? Дуже просто читайте далі...

Отже, готуємо правильний люля-кебаб - рецепт узбецької кухні, турецької кухні. Також поширена на Кавказі, в Середній Азії та на Балканах.

Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти.

Шаг №2

Як правильно приготувати люля-кебаб:

Взяти парне м'ясо (лопаткову частину або від стегна), очистити від жиру, жил і плівок і дуже дрібно порубати січкою на дерев'яній поверхні у фарш.

Шаг №3

З курдючного сала зрізати суху плівку, потім нарізати гострим ножем, спочатку соломкою, а потім до розмірів рисового зерна.

Шаг №4

Ріпчасту цибулю очистити, нарізати дрібними кубиками.

Шаг №5

Змішати м'ясо, сало і цибулю, посолити, додати чорного перцю і, за бажанням, зіру і коріандр.

Шаг №6

Добре вимісити фарш. Потім фарш обов'язково близько 5 хв. відбивають - піднімають і знову кидають у миску.

Шаг №7

Змочити руки водою, взяти шматок фаршу зліпити з нього довгасту котлету і нанизати на шампур, розправляючи по всій довжині.
Смажити люля-кебаб на досить жарких вугіллі, до золотисто-коричневого кольору на поверхні та рожево-сірого кольору всередині.

Шаг №8

Справжній правильний люля-кебаб готовий. Приємного апетиту!

Вгору