Повидло з яблук

2

Повидло з яблук – це традиційна начинка для пирогів, пиріжків, рулетів та іншої домашньої випічки, тому рецепт повидла з яблук на зиму стане у пригоді кожній господині, яка любить піч.

Продукти
  • Яблуко 1,5 кг (за смаком)
  • Цукор (на кілограм пюре) — 550-600 г
Приготування

Як робити: Повидло з яблук? Дуже просто читайте далі...

Для приготування повидла використовують всі осінні та зимові сорти яблук. Самі підходящі сорти яблук для повидла, плоди яких відрізняються високим вмістом кислот і пектину — Пармен зимовий золотий, Кальвіль, Джонатан, Бельфлер, Кандиль та ін

Відібрати цілком дозрілі і соковиті плоди. Зрілі пошкоджені плоди також можуть бути використані для варіння повидла, якщо вирізати пошкоджені і непридатні частини.

Після видалення плодоніжок яблука промити в проточній воді. Особливо ретельно слід мити плоди з розташованими на їх поверхні залишками хімічних отрут, що застосовуються для боротьби з хворобами та шкідниками.

З цієї кількості продуктів виходить 1 л повидла.

Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для повидла з яблук перед вами.

Шаг №2

Як варити повидло з яблук:

Яблука вимити. Вимиті яблука розрізати ножем з нержавіючої сталі навпіл або на частині в залежності від розміру, очистити, вирізати серцевину.

Шаг №3

Підготовлені яблука помістити в посуд, додавши невелику кількість води (0,5-0,7 склянки). Каструлю поставити на вогонь, довести до кипіння. Гасити яблука на самому маленькому вогні під кришкою до м'якості (близько 10-15 хвилин).

Шаг №4

Після того як яблука розваряться до м'якості збити їх блендером (або протерти їх через сито).

Шаг №5

Отримане плодове пюре викласти в посуд, призначену для варіння, додати на кілограм пюре 550-600 грамів цукру. Перемішати.

Шаг №6

Посуд поставити на вогонь, варити на сильному вогні, постійно помішуючи. Варіння продовжувати до згущення повидла (15-20 хвилин). При варінні на сильному вогні повидло з яблук набуває приємний кремовий (до світло-коричневого) кольору.

Шаг №7

Повидло з яблук готово. Готове повидло гарячим розкласти в банки і охолодити.

Шаг №8

На поверхню остиглого повидла з яблук покласти кружок пергаментного паперу.

Шаг №9

Банку закрити кришкою і поставити повидло з яблук у прохолодне, сухе і провітрюване приміщення.
Приємного апетиту!

Вгору