Повидло з груш

3 100 хв. 220 хв.

Домашнє повидло - неодмінна частина заготовок на зиму. Пироги, рулети, млинці - масу смачних страв можна приготувати з такою начинкою.

Продукти
  • Груша - 1 кг
  • Цукор - 600 г
  • Вода - 500 мл
Покрокове приготування
1 Повидло з груш, шаг 1

Готують продукти для повидла з груш.

:)
2 Повидло з груш, шаг 2

Як приготувати повидло з груш:

Для повидла підбирають стиглі груші, миють їх, дають воді стекти, ріжуть часточками і видаляють серцевину.

3 Повидло з груш, шаг 3

Потім груші поміщають в емальовану каструлю з водою.

4 Повидло з груш, шаг 4

Накривають кришкою і тушкують на середньому вогні до повного розм'якшення плодів. Час приготування залежить від сорти груш. Осінні сорти варять 1 годину.

5 Повидло з груш, шаг 5

Отриману масу в гарячому стані протирають через сито. Шкурки прибирають.

6 Повидло з груш, шаг 6

Пюре поміщають в емальований таз і уварюють до зменшення початкового об'єму в два рази. Уварювати потрібно при слабкому кипінні, помішуючи, приблизно 1 годину. Після чого при постійному помішуванні додають невеликими порціями цукор і варять повидло з груш до готовності (30-40 хвилин).

7 Повидло з груш, шаг 7

Банки ретельно миють і прогрівають. Гаряче повидло з груші фасують в підігріті сухі банки.

8 Повидло з груш, шаг 8

Банки герметично закупорюють, перевертають вниз шийкою і охолоджують. Після охолодження до 40-50 градусів банки з повидлом з груші слід поставити догори кришками.

Вгору