Зелений борщ пісний

12 8 40 хв.

З'явився свіжий щавель. Як не зварити смачний зелений борщ! Такий борщ влітку люблю їсти холодним.

Продукти
  • Картопля — 3-4 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт
  • Морква — 1-2 шт.
  • Пшоно (або рис) — 0,3-0,5 склянки
  • Томат-паста — 1-2 ст. ложки
  • Щавель свіжий — 1-2 пучка
  • Перець — за смаком
  • Сіль — за смаком
  • Масло рослинне — 4 ст. ложки
  • Лавровий лист — 1 шт.
  • Вода — 2,5 л
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для пісного зеленого борщу перед вами.
Налити в каструлю 2,5 л води, поставити на вогонь, довести до кипіння.

Шаг №2

Як приготувати пісний зелений борщ:

Закип'ятити чайник. Пшоно промити і залити окропом на 5-10 хвилин. Воду злити.

Шаг №3

Тим часом очистити і помити картоплю, нарізати шматочками.

Шаг №4

У киплячу воду опустити картоплю і пшоно.

Шаг №5

Варити на невеликому вогні 15-20 хвилин під кришкою.

Шаг №6

Очистити і помити щавель.

Шаг №7

Нарізати щавель.

Шаг №8

Помити зелений лук. Нарізати.

Шаг №9

Очистити і помити цибулю та моркву. Цибулю нарізати кубиками, а моркву соломкою.

Шаг №10

Помити і нарізати зелень.

Шаг №11

Зелену цибулю викласти в каструлю. Варити 5-7 хвилин.

Шаг №12

Сковороду розігріти, налити рослинне масло. У гаряче масло, викласти цибулю і моркву. Обсмажувати на середньому вогні, помішуючи, 2-3 хвилини.

Шаг №13

Додати томат.

Шаг №14

Перемішати, тушкувати одну хвилину.

Шаг №15

В борщ додати зажарку, посолити, поперчити, додати лавровий лист. Варити зелений борщ пісний 5 хвилин.

Шаг №16

Викласти щавель і зелень в готовий суп.

Шаг №17

Перемішати і зняти зелений борщ пісний з вогню. Дати настоятися 10-15 хвилин і можна подавати.

Шаг №18

Пісний зелений борщ готовий.
Приємного апетиту!

Вгору