Пісний торт «Святковий»

13 12 60 хв.

Напевно стане в нагоді смачний торт для святкового дня. Пісна випічка - це просто і смачно.

Продукти
  • Рослинна олія рафінована - 0,5 склянки
  • Мед - 2 ст. ложки
  • Цукор - 1 склянка
  • Борошно - 1,5-2 склянки
  • Розпушувач - 1 пакетик
  • Какао - 2 ст. ложки
  • Вода - 1 склянка
  • Родзинки - 0,5 склянки
  • Горіхи волоські (очищені) - 0,5 склянки
  • Кориця - 0,5 ч. ложки
  • Гвоздика - 4-5 шт.
  • Джем (конфітюр, повидло) - 6-8 ст. ложок
  • Насіння кунжуту (для прикраси) - за смаком
Покрокове приготування
1 Пісний торт «Святковий», шаг 1

Продукти для торта пісного перед вами.

Включити духовку.

:)
2 Пісний торт «Святковий», шаг 2

Як приготувати святковий торт пісний:

У каструлі змішати воду, цукор, рослинна олія.

3 Пісний торт «Святковий», шаг 3

Нагріти суміш на невеликому вогні, помішуючи, до повного розчинення цукру. Додати мед. Добре перемішати (мед повинен розчинитися).

4 Пісний торт «Святковий», шаг 4

Змішати какао з корицею і гвоздикою.

5 Пісний торт «Святковий», шаг 5

Додати суміш у каструлю. Добре перемішати, щоб не було грудочок.

6 Пісний торт «Святковий», шаг 6

Горіхи волоські розчавити качалкою.

7 Пісний торт «Святковий», шаг 7

Потім додати родзинки, волоські горіхи.

8 Пісний торт «Святковий», шаг 8

Додати розпушувач. Добре перемішати.

9 Пісний торт «Святковий», шаг 9

Просіяти борошно. Додаючи не великими порціями борошно замісити тісто. Тісто по консистенції як густа сметана.

10 Пісний торт «Святковий», шаг 10

Роз'ємну форму застелити пекарським папером або змастити рослинним маслом і притрусити борошном. Вилити тісто у форму.

11 Пісний торт «Святковий», шаг 11

Поставити форму з тістом в духовку на середню полицю. Випікати торт пісний при 200 градусах близько 30-35 хвилин.

12 Пісний торт «Святковий», шаг 12

Готовий корж дістати з духовки, охолодити.

13 Пісний торт «Святковий», шаг 13

Розрізати корж гострим ножем або ниткою на дві частини.

14 Пісний торт «Святковий», шаг 14

Нижню частину викласти на блюдо. Змастити за смаком джемом, конфітюром або повидлом.

15 Пісний торт «Святковий», шаг 15

Накрити другим коржем. Можна злегка змастити джемом і прикрасити торт пісний кунжутом, або полити розплавленим чорним шоколадом.
Святковий пісний торт готовий.
Приємного чаювання!

Вгору