Пісний червоний борщ з квасолею

11 12 85 хв. 205 хв.

Борщ люблять у нас в родині все! Звичайно, можна варити борщ і в невеликій каструлі. Але ж він такий смачний через 2-3 дні! Тому я варю борщ у великій каструлі на 5 літрів.

Продукти
  • Капуста - 0,8-1 кг
  • Картопля - 600-800 г
  • Буряк - 2 шт
  • Морква - 2 шт.
  • Цибуля - 1-2 шт.
  • Квасоля - 200 г
  • Рослинна олія - 5 ст. ложок
  • Лавровий лист - 1-2 шт.
  • Сіль - 2-4 ч. ложки
  • Зелень - за смаком
  • Сметана при подачі - за смаком
Приготування

Як робити: Пісний червоний борщ з квасолею? Дуже просто читайте далі...

Думаю, це не зовсім класичний рецепт борщу. Але я його роблю саме так! Смак борщу виходить дуже ніжним. Так як в рецепті не використовуються ні помідори, ні томат-паста, ні лимонний сік, борщ виходить солодкуватим, що особливо добре для тих, кому не можна їсти кисле.

Покрокове приготування
1 Пісний червоний борщ з квасолею, шаг 1

Підготуємо продукти для приготування червоного борщу з квасолею.

:)
2 Пісний червоний борщ з квасолею, шаг 2

Як приготувати пісний борщ з квасолею:

В окремій каструльці поставити варити квасолю. Варити її потрібно до повної або майже до повної готовності (1-2 години). Тому зробити це можна (і потрібно) заздалегідь.

Коли квасоля майже готова, п'ятилітрову каструлю заповнити водою наполовину. Поставити на вогонь.

3 Пісний червоний борщ з квасолею, шаг 3

Цибулю очистити і нарізати кубиками.

4 Пісний червоний борщ з квасолею, шаг 4

Морква очистити, вимити, нарізати соломкою.

5 Пісний червоний борщ з квасолею, шаг 5

Буряк очистити і нашаткувати.

6 Пісний червоний борщ з квасолею, шаг 6

На сковороді розігріти 1 ст. ложку рослинного масла, обсмажити цибулю на середньому вогні до прозорості (7-10 хвилин). Перекласти в миску.

7 Пісний червоний борщ з квасолею, шаг 7

На сковороді розігріти 2 ст. ложки рослинної олії. Обсмажити 3/4 всієї моркви на середньому вогні до золотистого кольору (10 хвилин). Можна обсмажити і всю моркву, але мені подобається різноманітність.

8 Пісний червоний борщ з квасолею, шаг 8

Коли вода закипить, всипати моркву і цибулю.

9 Пісний червоний борщ з квасолею, шаг 9

На сковороді розігріти 2 ст. ложки рослинної олії. Обсмажити на повільному вогні 2/3 буряків 10 хвилин.

10 Пісний червоний борщ з квасолею, шаг 10

Всипати в каструлю і обсмажене, і сирий буряк. Довести до кипіння і варити 10-15 хвилин.

11 Пісний червоний борщ з квасолею, шаг 11

Картоплю очистити, вимити, нарізати великими кубиками.

12 Пісний червоний борщ з квасолею, шаг 12

Капусту крупно нашаткувати.

13 Пісний червоний борщ з квасолею, шаг 13

Додати картоплю. Довести до кипіння і додати капусту. Варити ще 15 хвилин.

14 Пісний червоний борщ з квасолею, шаг 14

Посолити за смаком. Я додаю 2-3 ч. ложки солі.
Додати квасолю і лавровий лист. Довести до кипіння і варити ще 5-10 хвилин.

15 Пісний червоний борщ з квасолею, шаг 15

Нарізати зелень і додати в борщ. Каструлю вимкнути. Дати настоятися 15-20 хвилин.

16 Пісний червоний борщ з квасолею, шаг 16

Подавати пісний борщ з квасолею можна зі сметаною. Ну а для тих, хто дотримується церковний пост, підійде заправка з пісного майонезу (обіцяю розповісти рецепт!)

Так як цей борщ готується без м'яса, його можна подавати як гарячим, так і холодним.

Вгору