Пісний борщ з оселедцем

12

Пісний борщ з смаженою оселедцем. Принадність цього борщу ще в тому, що його можна їсти гарячим і холодним, прямо з холодильника. Дуже добре для спекотного літнього дня.

Продукти
  • Оселедець морожена - 2 шт.
  • Гриби білі сухі - 40 г
  • Картопля - 500 г
  • Буряк - 200-220 г
  • Морква - 120 г
  • Цибуля ріпчаста - 80 г
  • Капуста - 500 г
  • Корінь селери або петрушки - 50 г
  • Томатна паста - 2 ст. ложки або 3-4 тертих помідора
  • Олія рослинна - 6 ст. ложок
  • Сіль
  • Перець чорний мелений
  • Зелень петрушки і кропу
  • Борошно - 3 ст. ложки
  • Чайна заварка - 2 ст. ложки
Покрокове приготування
1 Пісний борщ з оселедцем, шаг 1

Продукти для пісного борщу з оселедцем.
Заварити чай в 0,5 л води і дати йому охолонути. Замочити гриби в теплій воді.

:)
2 Пісний борщ з оселедцем, шаг 2

Розморозити і оселедець обробити на філе.

3 Пісний борщ з оселедцем, шаг 3

Замочити оселедець в чайній заварці на 1 ча).

4 Пісний борщ з оселедцем, шаг 4

З грибів злити воду, а гриби дрібно порізати. Залити свіжою водою (3 л) і зварити грибний бульйон протягом 30 хвилин.

5 Пісний борщ з оселедцем, шаг 5

Дрібно порізати цибулю і тонкою соломкою моркву натерти.

6 Пісний борщ з оселедцем, шаг 6

Більш крупно натерти буряк.

7 Пісний борщ з оселедцем, шаг 7

На 2-х ст. ложках олії обсмажити цибулю з морквою. Додати буряк. Обсмажити протягом 3-4 хвилини, потім додати 1-2 ополоника грибного бульйону, зменшити вогонь, накрити кришкою і тушкувати 10 хвилин.

8 Пісний борщ з оселедцем, шаг 8

Додати томатну пасту або протерті помідори. Згасити ще 5 хвилин.

9 Пісний борщ з оселедцем, шаг 9

Картоплю порізати кубиками. Дрібною соломкою натерти селера (петрушку), викласти у готовий грибний бульйон і варити на середньому вогні 10 хвилин.

10 Пісний борщ з оселедцем, шаг 10

Оселедець промити, обсушити, посолити, трохи поперчити і обваляти в борошні.

11 Пісний борщ з оселедцем, шаг 11

Обсмажити хліб з двох сторін до золотистого кольору на розігрітому рослинному маслі.

12 Пісний борщ з оселедцем, шаг 12

Нашаткувати капусту.

13 Пісний борщ з оселедцем, шаг 13

Викласти в каструлю капусту і тушковані овочі. Дати закипіти і варити 5 хвилин. Посолити за смаком. Додати посічену свіжу зелень і смажену оселедець. Дати борщу настоятися 15-20 хвилин.

14 Пісний борщ з оселедцем, шаг 14

Приємного апетиту!

Вгору