Пісні вареники з вишнями

9 4 60 хв.

я Люблю літні вареники, а особливо вареники з вишнями. І з полуницею можна робити. Мінімум продуктів — максимум смаку.

Продукти
  • Для тіста:
  • Борошно — 2,5 склянки
  • Вода гаряча — 1 стакан, Сіль — 0,5 ч. ложки
  • Цукор — 1 ч. ложка
  • *
  • Для начинки:
  • Вишні (або полуниця) — 500 г (за смаком)
  • Цукор — 3-4 ст. ложки (за смаком)
  • *
  • Для подачі:
  • Масло рослинне — 4 ст. ложки
  • Цукор — 4 ст. ложки (за смаком)
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати пісні вареники з вишнею:

Борошно просіяти.

Шаг №2

У склянці гарячої води розчинити сіль і цукор. У просіяної борошні зробити ямку, влити воду. Перемішати спочатку ложкою.

Шаг №3

А потім руками замісити еластичне тісто. Накрити тісто рушником і залишити на 15-20 хвилин для вистоювання.

Шаг №4

Вимити і очистити від кісточки вишні. Зцідити сік. Ягоди посипати цукром.

Шаг №5

Підсипаючи борошно, розкачати тісто в пласт товщиною близько 0,2 див.

Шаг №6

Тісто нарізати квадратними шматочками (5х5 см). Викласти на кожен шматочок тіста начинку (по 2-3 ягідки).

Шаг №7

Склеїти два протилежних кінця так, щоб вареник мав вигляд трикутника. Так зліпити все вареники.

Шаг №8

Закип'ятити в каструлі 2,5 л води. Посолити. В окріп опустити порцію вареників. Довести вареники до кипіння, варити пісні вареники з вишнею до готовності близько 4-5 хвилин.

Шаг №9

Шумівкою вийняти готові вареники в друшляк. Дати стекти воді. Вареники викласти в миску, полити рослинним маслом. Пісні вареники з вишнею готові.

Шаг №10

Готові пісні вареники з вишнею подавати теплими, посипати цукром і полити вишневим соком за смаком.
Приємного апетиту!

Вгору