Пісні котлети з морської риби, в томатній підливці

14 10 60 хв.

В Петрів піст, крім середи і п'ятниці, дозволена риба для пісної трапези. Мене виручають смачні рибні котлети. Спробуйте і ви.

Продукти
  • Для котлет:
  • Філе пангасіуса - 500 г
  • Філе хека - 500 г
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 шт.
  • Хліб білий - 100 г
  • Олія рослинна - 3 ст. ложки
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
  • Для підливи:
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Морква - 1 шт.
  • Томат-паста - 1-2 ст. ложки
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
  • Лавровий лист - 1 шт.
  • Цукор - 1 ст. ложка
  • Олія рослинна - 3 ст. ложки
  • Окріп - 1,5-2 склянки
  • Для смаження:
  • Рослинна олія - 30-40 г
Покрокове приготування
1 Пісні котлети з морської риби, в томатній підливці, шаг 1

Рибу розморозити, помити, віджати від зайвої вологи.

:)
2 Пісні котлети з морської риби, в томатній підливці, шаг 2

Порізати рибу шматочками.

3 Пісні котлети з морської риби, в томатній підливці, шаг 3

Почистити, помити цибулю, порізати кубиками.

4 Пісні котлети з морської риби, в томатній підливці, шаг 4

Моркву почистити, помити, нарізати тонкою соломкою (або натерти на крупній тертці).

5 Пісні котлети з морської риби, в томатній підливці, шаг 5

Розігріти сковороду, налити рослинне масло. У гаряче масло викласти половину цибулі. Тушкувати на середньому вогні, помішуючи, 3-4 хвилини. Охолодити.

6 Пісні котлети з морської риби, в томатній підливці, шаг 6

Хліб білий (або булочку) намочити у воді. Скоринки хліба у рекомендую обрізати.

7 Пісні котлети з морської риби, в томатній підливці, шаг 7

Пропустити через м'ясорубку рибне філе, смажену цибулю разом з маслом, віджату булочку.

8 Пісні котлети з морської риби, в томатній підливці, шаг 8

Посолити, поперчити і добре перемішати фарш (бажано добре відбити про миску).

9 Пісні котлети з морської риби, в томатній підливці, шаг 9

Розігріти сковороду, налити рослинне масло. Мокрими руками сформувати котлети і викласти в гаряче масло. Смажити на середньому вогні по 2-3 хвилини з кожного боку (до золотистого кольору). Готові котлети скласти в казанок. Так все посмажити котлети.

10 Пісні котлети з морської риби, в томатній підливці, шаг 10

Закип'ятити чайник. Розігріти сковороду, налити рослинне масло. У гаряче масло викласти моркву і залишився лук. Тушкувати на середньому вогні, помішуючи, 2-3 хвилини. Потім додати томат. Перемішати. Посолити, поперчити, додати цукор, лавровий лист. Залити окропом. Перемішати.

11 Пісні котлети з морської риби, в томатній підливці, шаг 11

Підготовленою підливою залити котлети. Довести до кипіння. Накрити кришкою, зменшити вогонь до мінімального. Тушкувати 10-15 хвилин.

12 Пісні котлети з морської риби, в томатній підливці, шаг 12

Пісні котлети з морської риби в томатній підливці готові. Гарні та гарячі і холодні. Подавати з улюбленим гарніром.
Приємного апетиту!

Вгору