Пісне дріжджове тісто (безопарний спосіб)

7 30 хв. 180 хв.

Саме просте і швидке дріжджове тісто для пирогів - пісне тісто. Безопарний спосіб приготування дозволяє замісити тісто в один прийом, після чого тісту дають підійти і можна приступати до приготування пирогів.

Продукти
  • Борошно пшеничне - 500-600 г
  • Вода - 1-1,5 склянки
  • Олія рослинна - 100 г
  • Дріжджі сухі - 6-8 г
  • Дріжджі - 25 г
  • Цукор - 1 ст. ложка
  • Сіль - 2 ч. ложки
Покрокове приготування
1 Пісне дріжджове тісто (безопарний спосіб), шаг 1

Підготувати продукти для приготування пісного дріжджового тіста.

:)
2 Пісне дріжджове тісто (безопарний спосіб), шаг 2

Як приготувати пісне безопарне тісто:

У невеликій кількості (0,5 склянки) теплої води (35 градусів) розчинити цукор.

3 Пісне дріжджове тісто (безопарний спосіб), шаг 3

Розвести в ньому дріжджі.

4 Пісне дріжджове тісто (безопарний спосіб), шаг 4

Додати 1-2 ч. ложки борошна, перемішати.

5 Пісне дріжджове тісто (безопарний спосіб), шаг 5

Залишити в теплому місці на 15-20 хвилин.

6 Пісне дріжджове тісто (безопарний спосіб), шаг 6

В останньому 0,5 склянки теплої води розчинити сіль.

7 Пісне дріжджове тісто (безопарний спосіб), шаг 7

Потім влити теплу воду з сіллю, перемішати. Поступово всипати борошно (половину порції).

8 Пісне дріжджове тісто (безопарний спосіб), шаг 8

Перемішувати тісто спочатку віночком, потім ложкою.

9 Пісне дріжджове тісто (безопарний спосіб), шаг 9

Коли тісто загусне, між порціями борошна додавати рослинне масло (потроху).
Потім знову додавати борошно.

10 Пісне дріжджове тісто (безопарний спосіб), шаг 10

Посипати стіл борошном. Потім викласти на посипану борошном дошку тісто і злегка обім'яти його.

Дуже активно обминати безопарне пісне тісто для пирогів не можна, інакше воно буде повільно підходити.

11 Пісне дріжджове тісто (безопарний спосіб), шаг 11

Викласти тісто в миску, прикрити серветкою з тканини і поставити в тепле місце.

12 Пісне дріжджове тісто (безопарний спосіб), шаг 12

Коли безопарне пісне тісто для пирогів збільшиться в об'ємі в 2 рази, можна починати робити пиріжки.

13 Пісне дріжджове тісто (безопарний спосіб), шаг 13

Для цього тісто потрібно ще раз злегка обім'яти.

Безопарне дріжджове тісто для пирогів готово!

Вгору