Пончики «Суфганийот»

11

Суфганийот — традиційні єврейські ханукальні пончики. Повітряні дріжджові пончики, смажені у фритюрі.

Продукти
  • Молоко соєве — 90 мл
  • Вода — 90 мл
  • Дріжджі свіжі — 60 г
  • Жовтки — 2 шт.
  • Масло або маргарин — 20 г
  • Борошно — 370 г
  • Цукор — 50 г
  • Сіль — 1 щіпка
  • Цукрова пудра — за смаком
  • Масло рослинне для фритюру
Покрокове приготування

Шаг №1

Для початку розігріваємо соєве молоко. (Хто не любить, можна взяти коров'яче.) Додаємо до нього воду, чайну ложечку цукру і всі разом розігріваємо до температури 30 градусів.

Шаг №2

Заливаємо теплою сумішшю свіжі дріжджі і перемішуємо. (В цьому рецепті важливо брати саме свіжі дріжджі.)
Залишаємо дріжджі на 5-10 хвилин, поки не утвориться «шапочка».

Шаг №3

Тим часом просіваємо борошно в миску. Відокремлюємо жовтки, додаємо в борошно.

Шаг №4

Додаємо м'яке масло.

Шаг №5

Всипаємо цукор, щіпку солі, ваніль.

Шаг №6

Вливаємо дріжджову суміш.
Вимішуємо міксером – насадками для тіста.

Шаг №7

Посипаємо стіл борошном. Ще трохи місимо тісто руками.

Шаг №8

Додаємо краплину рослинної олії, ще трохи вимішуємо і залишаємо тісто в спокої, доки воно не підніметься в два рази.

Шаг №9

Тісто піднялося. Розкачуємо його в пласт, не товщі сантиметри.

Шаг №10

Круглою формою вирізаємо пончики. Якщо немає форми, можна використовувати склянку і т. п.

Шаг №11

Залишаємо вирізані кружечки на 15 хвилин, щоб підійшло, – вони повинні піднятися вдвічі.

Шаг №12

Розігріваємо олію до температури не більше 180 градусів і обсмажуємо пончики в киплячому маслі.

Шаг №13

Виймаємо пончики, викладаємо їх на паперову серветку, щоб прибрати зайве масло, і завантажуємо наступну порцію.

Шаг №14

Прикрашаємо цукровою пудрою. Висипаємо її в ситечко, і з висоти просіваємо-посипаємо пончики. Так виходить акуратно, рівномірно і красиво.
Можна заправити пончики шоколадною начинкою (або улюбленим варенням).

Шаг №15

Приємного апетиту!

Вгору