пампушки

пончики

Продукти
  • Інгредієнти:
  • 500 г борошна
  • 250 мл молока
  • 1 ст.л. сухих дріжджів
  • 3 ст.л. цукру
  • 3 ст.л. рослинного масла для фритюру
  • 0,5 ч.л. солі
  • 1 г ваніліну
  • цукрова пудра для посипання
  • Готуємо тісто. Розписую для двох варіантів дріжджів
Приготування

Як робити: пампушки? Дуже просто читайте далі...

а) Швидкодіючі дріжджі. Змішуємо дріжджі з 200 г просіяного борошна, цукром, ваніліном і сіллю. Міксером на низькій швидкості вбиваємо в суміш тепле молоко і рослинне масло, збиваємо 2 хвилини. Потім поступово висипаємо решту просіяне борошно і замішуємо м'яке некруте тісто. Борошна може знадобитися трохи більше або трохи менше - слідкуйте за консистенцією.

б) Активні дріжджі. В теплому молоці розвести цукор, насипаємо дріжджі і даємо постояти в теплому місці 10 хвилин, поки дріжджі не розійдуться. Потім додаємо в молоко, ванілін, сіль і борошно (теж поступово), замішуємо тісто.

Формуємо з тіста кулю, накриваємо його і ставимо в тепле місце приблизно на 1 годину. За цей час тісто має збільшитися в об'ємі вдвічі.

обминаємо тісто. Ліпимо пончики. Беремо в руку невеликий шматочок тіста, робимо з нього кульку і злегка приплюскиваем.

Тримаючи його в руці, великим і середнім пальцем продавлюємо в ньому дірку.

Власне, пончик сформований .

Смажимо у фритюрі на середньому вогні, періодично перевертаючи, до рум'яної скоринки. Готові пончики кладемо на паперові рушники, щоб прибрати зайвий жир. Перед подачею посипаємо цукровою пудрою.

Вгору