Помідори квашені

8 30 хв. 20160 хв.

Серед домашніх солінь квашені помідори одні з найбільш поширених і улюблених. Зручний і простий рецепт квашених помідорів в каструлі або в банках, що не вимагає консервації, дозволить вам заготовити помідори в будь-якій зручній для вас посуді.

Продукти
  • (на 3-літрову банку)
  • Помідори — 1,5-1,7 кг
  • Зелень петрушки — 1 пучок
  • Часник — 3-4 зубчики
  • Листя чорної смородини — 2-3 шт.
  • Листя вишні — 2-3 шт.
  • Кріп (суцвіття) — 1 шт. (парасолька)
  • Сіль — 1 чарка (50-60 г)
  • Вода чиста (в ідеалі ключова) — 1,2 л
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для приготування квашених помідорів перед вами.

Шаг №2

Як приготувати квашені помідори:

Помідори добре промити, очистити від хвостиків.

Шаг №3

Зелень промити, часник очистити і розрізати на шматочки. Розкласти в емальовану каструлю (або у відро, або в банку): пучок петрушки (зелень), 3-4 зубчики часнику, 2-3 листків чорної смородини і вишні, парасолька кропу (восени можна використовувати сухий кріп).

Шаг №4

Помідори розкласти на зелень.

Шаг №5

Зробити розсіл для квашених помідорів. Для цього на 3-літрову банку взяти 1,2 л чистої (бажано ключовий, але можна і просто фільтрованої води, стопку солі, перемішати.

Шаг №6

Залити помідори розсолом.

Шаг №7

Притиснути тарілкою (вантаж, щоб помідори не спливали), накрити кришкою. Якщо робити в банках, то банки закрити пластмасовою кришкою. Потім поставити помідори у прохолодне місце.

Шаг №8

Через 2-3 тижні квашені помідори готові.
Приємного апетиту!

Вгору