Помідори, консервовані часточками

12

Хочете ароматні помідори до обіднього столу? Пора подбати про це. Рекомендую свій перевірений рецепт.

Продукти
  • Помідори (невеликі «вершки») — 2-2,5 кг
  • Зелень петрушки — 1 пучок
  • Часник — 7 зубчиків
  • Цибуля ріпчаста — 2-3 шт.
  • Перець чорний (горошок) — 20 шт.
  • Лавровий лист — 7 шт.
  • Перець гіркий — 1 шматочок (за смаком)
  • Для маринаду:
  • Вода — 3 л
  • Сіль — 3 ст. ложки
  • Оцет 9% — 3 ст. ложки
  • Цукор — 7 ст. ложок
  • Рослинна олія — 7 ст. ложок
Приготування

Як робити: Помідори, консервовані часточками? Дуже просто читайте далі...

З цієї кількості продуктів виходить 7 банок по 1 л.

Покрокове приготування

Шаг №1

Помідори добре промити.

Шаг №2

Розрізати на 2-4 частини (зелену вирізати плодоніжку).

Шаг №3

Лук очистити, розрізати на 4 частини або кільцями.

Шаг №4

Банки промити з содою, простерилізувати будь-яким способом. У кожну банку викласти 1-2 лаврових листа, гілочку петрушки, зубчик часнику, перець горошком, цибуля за смаком, шматочок гострого перцю. У кожну банку налити 1 ст. ложку рослинної олії.

Шаг №5

Зварити маринад. Для цього закип'ятити воду, додати сіль, цукор, оцет.

Шаг №6

У банки зі спеціями викласти помідори (бажано розрізом вниз). Залити гарячим маринадом.

Шаг №7

Банки накрити кришками, поставити в каструлю з водою, довести до кипіння, стерилізувати 20 хв.

Шаг №8

Банки закатати кришками, перевернути банки на кришки, накрити ковдрою, залишити до повного охолодження.

Шаг №9

Помідори, консервовані часточками, готові.
Приємного апетиту!

Вгору