Полпеты далматські (маленькі котлети з м'ясного фаршу)

13

Дуже смачні і ніжні маленькі котлети, смажені в томатному соку. Назва «полпеты» для таких котлет характерно тільки для балканських країн. Найбільше поширення отримали хорватські полпеты з свинини. Серби готують полпеты з яловичини. Далматські полпеты - з мішаного фаршу з переважанням яловичого. Між собою рецепти котлет з м'ясного фаршу відрізняються незначно.

Продукти
  • Фарш м'ясний - 750 г (500 г яловичого і 250 г свинячого фаршу)
  • Зелень петрушки - 1 пучок
  • Цибуля ріпчаста великий - 1 шт
  • Часник - 2 зубки
  • Сіль - за смаком
  • Яйця - 2 шт.
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Борошно для панірування
  • Томатний сік - 0,5 л
  • Молоко - 2 ст. ложки (якщо фарш густий)
  • Рослинна олія або смалець - 100 г
Приготування

Як робити: Полпеты далматські (маленькі котлети з м'ясного фаршу)? Дуже просто читайте далі...

Трохи історії. Далмація - східна частина узбережжя Адріатичного моря. Тривалий час північною частиною Далмації правили хорвати, а південної - серби. Потім Далмація виборювалася турками, входила до королівства Італії і в склад Австрії. На початку минулого століття Далмація увійшла в Югославію. Тепер це частина республіки Хорватія.

Покрокове приготування

Шаг №1

З таких продуктів готуємо котлети з м'ясного фаршу - полпеты.

Шаг №2

До фаршу додати продавлений часник, дрібно порізану цибулю, рубану зелень петрушки, яйця, сіль, перець. Все ретельно перемішати і, щоб котлети були ніжніше, пропустити ще раз через м'ясорубку або подрібнити в блендері.

Шаг №3

З отриманої маси сформувати полпеты. Форма полпет різна - це можуть бути маленькі круглі тефтелі, плескаті биточки або довгасті овальні котлети. Але вироби повинні бути невеликими.

Шаг №4

Обваляти полпеты в борошні і обсмажити на розігрітому жирі на помірному вогні з усіх боків.

Шаг №5

Потім знову скласти в один шар в глибоку сковороду і залити томатним соком.
Тушкувати під кришкою на маленькому вогні 30 хвилин.

Шаг №6

Готові полпеты посипати трохи зеленню. Подати котлети з м'ясного фаршу чи з картоплею, макаронними виробами.

Шаг №7

Готові котлети з м'ясного фаршу полпеты. Приємного апетиту!

Вгору