Майже борщ

Нет фото
120 хв.

Рецептик для тих, кому набрид стандартний борщ. А ще борщ по цьому рецепту виходить дуже ароматний. Смак досить цікавий, гостро-солодкуватий, з невеликою кислинкою.

Продукти
  • 0,5 кг яловичини на кістці
  • 3 невеликі буряків (головне, тверді і соковиті)
  • 2 морквини
  • 2 цибулини
  • 5 зубчиків часнику
  • 1 ст. л. гострою аджики (покупна)
  • 2 ст. л. оцту 9%
  • 2 ст. л. кетчупу
  • сіль і перець за смаком
  • зелень (на любителя)
Приготування

Як робити: Майже борщ? Дуже просто читайте далі...

1. Спочатку варимо бульйон з яловичини, в каструлю кладемо очищену цибулину і морквину, так само я кладу ще половинку буряків. Бульйон солю десь через годину після початку варіння. Головне не забути)))

2. У сотейник наливаємо рослинне масло, додаємо дрібно порізану цибульку і моркву, натерту на крупній тертці, трохи пасеруємо, 3-5 хвилин. Туди ж відправляємо терту на крупній тертці буряк, збризкуємо всю суміш оцтом, додаємо кетчуп 3 зубчики пресованого часнику, зменшуємо вогонь, тушкуємо хвилин 20.

3. Бульйон проціджуємо і розбираємо м'ясо. Весь вміст сотейника переміщаємо в каструлю, додаємо ложечку аджики для гостроти і перчик мелений, варимо 10 хвилин.

4. Вимикаємо вогонь, додаємо зелень (суху або свіжу, кому як більше подобається) і 2 зубчики часнику пропускаємо через прес, закриваємо кришку, даємо постояти хвилин 10-15 і можна подавати до столу.

До цього чудового борщику я роблю часникові грінки з бородінського хліба і подаю його зі сметанкою.

Вгору