Плов зі свининою

10 6 20 хв. 60 хв.

Це, звичайно, неправильний плов. Мусульмани не їдять свинину. Але у мене не виявилося баранини. І особисто мені плов зі свининою подобається. Хочете правильний плов, робіть все те ж саме, тільки з бараниною.

Продукти
  • Свинина або баранина - 500 г
  • Морква - 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 2-3 шт
  • Рис - 1,5-2 склянки, Масло рослинне - 30 г
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
  • Спеції для плову (рекомендую барбарис, куркуму, зіру, паприку) - за смаком
  • Часник - 1 головка
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для плову зі свининою перед вами.

Шаг №2

Як приготувати плов зі свининою:

М'ясо вимити, обсушити, розрізати на шматочки.

Шаг №3

Очистити, помити і нарізати тонкими півкільцями ріпчасту цибулю.

Шаг №4

Моркву очистити, помити і нарізати соломкою.

Шаг №5

Зробити казан (це основа плову, а саме - м'ясо, морква, цибуля і спеції). Для цього розігріти казанок. Налити рослинне масло. Добре прожарити. Викласти підготовлений цибулю. Смажити до золотистого кольору близько 5-7 хвилин, помішуючи.

Шаг №6

Викласти підготовлене м'ясо. Всі готувати до стану, коли м'ясо покриється засмаженою скоринкою, близько 10 хвилин.

Шаг №7

Потім додати моркву. Обсмажити все разом, помішуючи, 3-5 хвилин.

Шаг №8

Закип'ятити чайник. Обсмажені овочі і м'ясо залити окропом (вода повинна покривати м'ясо з овочами десь сантиметра на два). Посолити, поперчити, додати спеції для плову. Варити на середньому вогні 20 хвилин.

Шаг №9

Промити рис.

Шаг №10

Покласти рис, обережно розрівняти його по поверхні (але не перемішувати!). В серединку помістити головку часнику. Долити води так, щоб вона покривала рис вище на 2 див. Варити плов на максимальному вогні без кришки майже до повного випаровування рідини, близько 10-15 хвилин.

Шаг №11

Як тільки вода випарувалася, зробити мінімальний вогонь. В плові зробити кілька отворів ручкою ложки. Накрити кришкою і залишити плов зі свининою упариваться на 15 хвилин.

Шаг №12

Плов зі свининою (на узбецький лад)) готовий. Можна подавати.
Приємного апетиту!

Вгору