Плов з бараниною

9 4

Готується плов з баранини з морквою і цибулею. Але процес приготування не стандартний — як варіант рецепту плову.

Продукти
  • Баранина (стейк) — 600 г
  • Рис довгозерний — 350-400 г
  • Морква — 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  • Часник — 1 головка (не розібрана на зубки)
  • Олія рослинна — 60-75 г
  • Вода — 700 г
  • Сіль — 1 ч. л.
  • Петрушка свіжа — 5 гілочок (для сервірування)
Приготування

Як робити: Плов з бараниною? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати плов з баранини:

1. М'ясо порізати невеликими шматочками. У казанку розігріти 1 ст. ложку рослинної олії, викласти м'ясо і готувати, помішуючи, близько 10 хвилин, до коричневого кольору з усіх сторін.

2. Додати воду і сіль, довести до кипіння, готувати м'ясо близько 40 хвилин, до м'якого стану (фото 1).

3. Тим часом моркву і цибулю порізати дрібними кубиками. Рослинне масло розігріти в сковороді, висипати на неї овочі і смажити, помішуючи, 5 хвилин.

4. Потім додати рис, готувати ще близько 1 хвилини.

5. Висипати вміст сковороди в казан з м'ясом, покласти цілу головку часнику (фото 2). Довести масу до кипіння, потім зменшити вогонь, накрити казан кришкою, готувати плов з баранини близько 20 хвилин, до м'якого стану рису і повного випаровування рідини.

6. Подавати плов з баранини в порційних тарілках, прикрасивши петрушкою.

Покрокове приготування

Шаг №1

Фото 1.

Шаг №2

Фото 2.

Вгору