Святковий Плов

13 8 90 хв.

Вирішили влаштувати собі свято живота і вам рекомендую. Це дуже смачний рецепт плову. Чесне слово:)

Продукти
  • М'ясо (баранина, телятина, яловичина) - 600-800 г
  • Морква - 2-4 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Рис - 2 склянки
  • Олія рослинна - 30-50 г
  • Сіль - за смаком
  • Перець - 1 щіпка
  • Спеції (зіра, куркума, барбарис, паприка) - по 1 щіпці
  • Часник - 1 головка
  • холодна Вода - 1 склянка
  • Окріп - 1,5-2 склянки
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для рецепта перед вами.

Шаг №2

М'ясо помити, осушити.

Шаг №3

Нарізати м'ясо на порційні шматочки (по 1,5-2 см).

Шаг №4

Цибуля ріпчаста почистити, помити, нарізати тонкими кільцями або півкільцями.

Шаг №5

Моркву почистити, помити, нарізати тонкою соломкою.

Шаг №6

На вогонь поставити казан. Нагріти. Налити рослинне масло. У гаряче масло викласти цибулю. Смажити на середньому вогні 3-4 хвилини, до рум'яного кольору.

Шаг №7

Викласти м'ясо. Перемішати. Посолити. Перемішати. Смажити на великому вогні, помішуючи, 4-5 хвилин. Підготувати всі спеції. Потім викласти на м'ясо, перемішати. Закрити казан кришкою, зменшити вогонь до мінімального. Тушкувати 15 хвилин, періодично помішуючи.

Шаг №8

Викласти рівномірно моркву. Акуратно і повільно влити 1 склянку холодної води (не порушити шар морквини). Довести до кипіння. Закрити казан кришкою, тушкувати 15 хвилин.

Шаг №9

Рис промити в холодній воді 5-6 разів.
Закип'ятити чайник.

Шаг №10

Викласти рис на моркву рівним шаром.

Шаг №11

Влити в казан окріп так, щоб вода була вище рису на 2 сантиметри. Викласти зубчики часнику. Накрити кришкою. Варити на маленькому вогні до готовності рису, близько 30 хвилин. Кришку не відкривати.

Шаг №12

Плов перемішати, зняти з вогню. Залишити під кришкою на 20 хвилин.

Шаг №13

Плов святковий готовий. Можна подавати.
Приємного апетиту!

Вгору