Плов по-узбецьки
Сьогодні замахнулася на справжній узбецький плов. Не було курдючного сала, я замінила його рослинним маслом. А в цілому, намагалася відповідати. Не судіть строго, я старалася. Вийшов дуже смачний плов.
- Баранина - 1 кг
- яловичина - 1 кг
- Олія рослинна - 100 г
- Цибуля ріпчаста - 3-5 шт
- Морква - 1-2 шт.
- Часник - 1 головка
- Рис - 1 кг
- Зіра - 1 щіпка
- Шафран - на кінчику ножа
- Барбарис - 10-15 шт.
- Перець червоний - 1 щіпка
- Сіль - за смаком

Розігріти казанок. Налити рослинне масло. У гаряче масло викласти м'ясо. М'ясо смажити, помішуючи, до рум'яної скоринки, 10-15 хвилин на середньому вогні.

Закип'ятити чайник. Залити все окропом, на 1-2 см вище за м'ясо. Посолити (повинно бути злегка пересолене, рис потім забере зайву сіль), поперчити. Додати головку часнику і спеції. Довести до кипіння, зменшити вогонь на найменший. Перемішувати більше не треба. Готувати казан, поки не википить рідина (30-40 хвилин).

Промитий рис засипати поверх зірвака і розрівняти шумівкою. Залити на 1-2 см вище рису холодною водою, додати вогонь, довести до кипіння. Варити близько 20 хвилин, рідина буде випаровуватися.