Плов по-узбецьки

12 8 120 хв.

Сьогодні замахнулася на справжній узбецький плов. Не було курдючного сала, я замінила його рослинним маслом. А в цілому, намагалася відповідати. Не судіть строго, я старалася. Вийшов дуже смачний плов.

Продукти
  • Баранина - 1 кг
  • яловичина - 1 кг
  • Олія рослинна - 100 г
  • Цибуля ріпчаста - 3-5 шт
  • Морква - 1-2 шт.
  • Часник - 1 головка
  • Рис - 1 кг
  • Зіра - 1 щіпка
  • Шафран - на кінчику ножа
  • Барбарис - 10-15 шт.
  • Перець червоний - 1 щіпка
  • Сіль - за смаком
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати плов по-узбецьки:

М'ясо вимити, обсушити. Нарізати шматочками.

Шаг №2

Почистити, помити і нарізати півкільцями ріпчасту цибулю.

Шаг №3

Почистити, помити і нарізати соломкою моркву.

Шаг №4

Розігріти казанок. Налити рослинне масло. У гаряче масло викласти м'ясо. М'ясо смажити, помішуючи, до рум'яної скоринки, 10-15 хвилин на середньому вогні.

Шаг №5

Потім додати цибулю і морква. Тушкувати все, помішуючи, близько 10 хвилин.

Шаг №6

Закип'ятити чайник. Залити все окропом, на 1-2 см вище за м'ясо. Посолити (повинно бути злегка пересолене, рис потім забере зайву сіль), поперчити. Додати головку часнику і спеції. Довести до кипіння, зменшити вогонь на найменший. Перемішувати більше не треба. Готувати казан, поки не википить рідина (30-40 хвилин).

Шаг №7

Рис добре промити, в декількох водах. Поки вода не стане прозорою.

Шаг №8

Промитий рис засипати поверх зірвака і розрівняти шумівкою. Залити на 1-2 см вище рису холодною водою, додати вогонь, довести до кипіння. Варити близько 20 хвилин, рідина буде випаровуватися.

Шаг №9

Коли рідина майже випарується, плов накрити кришкою, зменшити вогонь на найменший. Варити плов по-узбецьки 25-30 хвилин.

Шаг №10

Плов по-узбецьки готовий.
Акуратно перемішати і викласти в тарілку гіркою. Добре подавати плов по-узбецьки з салатом з зеленої редьки.
Приємного апетиту!

Вгору