Плов по-домашньому

9

Плов багато люблять, але готують його по-різному. Родом плов з Азії, тому традиційно для його приготування використовують баранину. Але, у мене вдома це м'ясо не дуже люблять, тому я готую плов з свинини. Звичайно, плов, приготовлений на плиті, відрізняється від плову, приготовленої в казані на багатті. Але все одно виходить смачно.

Продукти
  • Свинина (або інше м'ясо) - 500 грам
  • Рис довгозерний - 250 грам
  • Морква велика - 1 шт.
  • Часник - 1 головка
  • Лавровий лист - 2-3 шт.
  • Запашний перець горошком - за смаком
  • Барбарис - за смаком
  • Суміш свіжомелених перців - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Рослинна олія для смаження
Покрокове приготування
1 Плов по-домашньому, шаг 1

М'ясо помийте, поріжте великими шматочками, приблизно по 3 див.
Добре розігрійте казан (каструлі з антипригарним покриттям), додайте масло і відправте м'ясо в казан - смажитися на досить великому вогні.

:)
2 Плов по-домашньому, шаг 2

Морква помийте, почистіть, поріжте шматочками (великою соломкою). Коли м'ясо підрум'яниться, відправте морква смажитися до м'яса.

3 Плов по-домашньому, шаг 3

Коли м'ясо з морквою добре просмажиться, додайте сіль і прянощі, перемішайте. Покладіть в центр (втисніть до дна казана) головку часнику - очищену від верхніх шарів лушпиння і вимиту.

4 Плов по-домашньому, шаг 4

Рис промийте, викладіть зверху м'яса. Не перемішуйте. Залийте все водою - вище рівня рису на півтора-два пальці.

5 Плов по-домашньому, шаг 5

Закрийте кришкою, доведіть до кипени на великому вогні. Потім зменшіть вогонь до самого малого і готуйте все близько 1 години.

Вгору