Плов з курячих шлунків

10 6 20 хв. 60 хв.

Це самий економний плов, який я знаю. Але все одно смачно і ситно.

Продукти
  • Шлунки курячі - 500 г
  • або сердечка курячі - 500 г
  • Морква - 1-2 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт
  • Рис пропарений - 1,5 склянки
  • Масло рослинне - 70 г
  • Томат-паста (за бажанням) - 1-2 ст. ложки
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
  • Приправа для плову - за смаком
Покрокове приготування
1 Плов з курячих шлунків, шаг 1

Продукти для плову з курячих шлунків перед вами.

:)
2 Плов з курячих шлунків, шаг 2

Як приготувати плов з курячих шлунків:

Помити і розрізати на частини курячі шлунки (сердечка).

3 Плов з курячих шлунків, шаг 3

Розігріти сковороду налити рослинне масло. Обсмажувати, помішуючи на середньому вогні курячі шлунки (сердечка) 15 хвилин.

4 Плов з курячих шлунків, шаг 4

Очистити, помити і нарізати цибулю півкільцями. Викласти до м'яса цибулю. Тушкувати, помішуючи, 5 хвилин.

5 Плов з курячих шлунків, шаг 5

Очистити, помити і натерти на крупній тертці моркву. Викласти в сковороду моркву. Тушкувати все разом 5 хвилин, помішуючи. Закип'ятити чайник.

6 Плов з курячих шлунків, шаг 6

За бажанням додати томатну пасту. Перемішати, залити окропом. Посолити, поперчити і додати спеції. Тушкувати під кришкою на маленькому вогні до готовності, близько 20 хвилин.

7 Плов з курячих шлунків, шаг 7

Перекласти в казанок.

8 Плов з курячих шлунків, шаг 8

Промити добре рис.

9 Плов з курячих шлунків, шаг 9

Викласти рис в казанок. Рівень рідини повинен бути на 2 см вище рису. Не заважати!

10 Плов з курячих шлунків, шаг 10

Варити плов з курячих шлунків на самому маленькому вогні під кришкою до готовності рису, близько 30 хвилин.

11 Плов з курячих шлунків, шаг 11

Плов з курячих шлунків готовий.
Приємного апетиту!

Вгору