Плоский пряний хліб з оливками

12

Такий плоский марокканський хліб з оливками має непередаваний аромат і досить цікавий смак.

Продукти
  • Мука пшенична - 1 стакан+1 1/2 ст. л.
  • Цукор - 2 ч. л.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Чорний мелений перець - 1/4 ч. л.
  • Оливки (осушені і дрібно рубані) - 10 шт.
  • Олія оливкова екстра класу - 1 ст. л.+1 ч. л.
  • Вода - 1/2 склянки
  • Сіль - 1/4 ч. л.
  • Часниковий порошок - 1/2 ч. л.
  • Порошок каррі - 1 / 4 ч. л.
  • Кумін мелений - 1/4 ч. л.
Приготування

Як робити: Плоский пряний хліб з оливками? Дуже просто читайте далі...

Як спекти плоский хліб з оливками:

1. В чаші комбайна або звичайною великій мисці змішати 1 склянку борошна, цукор, сіль, перець, оливки і 1 столову ложку оливкової олії. Поступово ввести воду, замісити однорідне тісто (води може знадобитися трохи більше або менше, залежно від кількості клейковини у борошні). Місіть тісто протягом 2-3 хвилин, потім сформувати кулю, покласти в миску, накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник на годину. В іншій мисці змішати спеції, відставити убік.

2. Включити духовку для попереднього розігріву до 200 градусів. Велике деко застелити пергаментом і злегка змастити олією.

3. Тісто викласти на присипану борошном поверхню і качалкою розкотити в дуже тонкий пласт. Акуратно намотати тісто на качалку і перенести на промаслений лист. Змастити тісто оливковою олією і посипати сумішшю спецій. Поставити деко в духовку на середній рівень і запікати хліб близько 20 хвилин, до золотистого кольору. Готовий виріб дістати з духовки і дати охолонути при кімнатній температурі. Остиглий хліб з оливками порізати на порційні шматки.

Вгору