Плацинди з сиром і зеленою цибулею

14 8 60 хв.

Любите смачні пироги з начинкою? Тоді плацинди з сиром і зеленню - страва саме для вас. Хрустка ніжна шкірка, ароматна начинка. Неможливо встояти від спокуси. Але повозитися доведеться.

Продукти
  • Для тіста:
  • Борошно - 2 склянки
  • Вода - 0,5 склянки
  • Олія рослинна - 3 ст. ложки
  • Сода - 0,5 ч. ложки
  • Оцет - 1 ч. ложка
  • Сіль - 1 ч. ложка
  • Цукор - 1 ч. ложка
  • Для начинки:
  • Сир - 200-300г
  • або бринза - 200-300 г
  • Цибуля зелена - 1 пучок
  • Зелень - 1 пучок
  • Яйце куряче - 2-3 яйця
  • Сіль - за смаком
  • Для смаження:
  • Олія рослинна - скільки піде
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для плацинд з сиром і зеленню перед вами.

Шаг №2

Як приготувати плацинди з сиром і зеленню:

круто Відварити курячі яйця. Охолодити.

Шаг №3

Борошно просіяти.

Шаг №4

У миску до борошна додати сіль, цукор, гашену соду, олію і теплу воду.

Шаг №5

Вимісити тісто. Воно повинне бути не дуже м'яким і еластичним. Тісто накрити рушником і залишити на 20 хвилин.

Шаг №6

Тим часом зробити начинку. Помити і дрібно порізати зелену цибулю.

Шаг №7

Відміряти потрібну кількість сиру (натерти на середній тертці бринзу).

Шаг №8

Зелень помити і дрібно нарізати.

Шаг №9

Очистити і дрібно нарізати яйця.

Шаг №10

У мисці з'єднати сир ( терту бринзу), яйця, зелень і цибулю. Посолити за смаком і добре перемішати. Якщо начинка суховата, можна вбити куряче яйце.

Шаг №11

Начинка готова.

Шаг №12

Тісто розділити на кульки розміром з мандарин.

Шаг №13

Підсипаючи борошно, розкачати тонкий коржик (як на вареники).

Шаг №14

З одного боку викласти начинку (2-3 ч. ложки). Ретельно заліпити краю півмісяця.

Шаг №15

Краї можна обрізати красиво фігурним ножем. Взагалі можна робити плацинди і круглими і конвертиком. Як зручно.

Шаг №16

Розігріти сковороду. Налити рослинне масло. Викласти коржі в гаряче масло. Випікати плацинди з сиром і зеленню на середньому вогні з двох боків до рум'яності (2-3 хвилини). Підливати Масло у міру потреби.

Шаг №17

Плацинди з сиром і зеленню готові. Подавати на стіл з запалі з жару.
Приємного апетиту!

Вгору